Zwarte jaloezieën, wel of niet doen?

Zwarte jaloezieën

3 redenen waarom zwarte jaloezieën jouw interieur versterken

Jaloezieën, in welke kleur dan ook, zijn een geweldige manier om je privacy te bewaren terwijl je toch daglicht naar binnen kan laten stromen. Maar heb je er wel eens aan gedacht om zwarte jaloezieën voor je ramen te hangen?

Zwarte shutters

Het is stijlvol, stoer en het geeft warmte aan een interieur. Niet overtuigd? Ik heb voor jou een aantal redenen op een rijtje gezet waarom ik denk dat jaloezieën in jouw interieur geweldig gaan staan.

Zwarte jaloezieen

1. Zwarte jaloezieën maken je interieur stoer en donkerder

Het klopt natuurlijk dat zwarte jaloezieën ervoor zorgen dat je interieur wat donkerder wordt. De vraag is of dit een probleem is. Wanneer je genoeg natuurlijke lichtinval hebt, is het juist een leuk idee om zwarte jaloezieën te gebruiken, omdat je op die manier je interieur wat knusser maakt.

Bovendien geven zwarte jaloezieën een stoere touch aan je inrichting, waardoor ze heel geschikt zijn om een heel licht interieur in balans te brengen.

Door het toevoegen van donkere elementen creëer je een stijlvolle en spannende uitstraling.

Slaapkamerlamp van Mark & Hiske

2. Zwarte jaloezieën voegen warmte en contrast toe aan een interieur

Door de donkere uitstraling van de jaloezieën creëer je warmte in een interieur. Zeker wanneer het zwarte afgewisseld wordt met een contrasterende, lichte muur zorgt dat voor een spannend effect.

Persoonlijk vind ik een interieur warm en gezellig als er sprake is van een afwisseling tussen kleuren en materialen.

Door voor het raam zwarte jaloezieën te hangen creëer je een sterk contrast, en de donkere kleuren geven meteen warmte af aan de ruimte. Het contrast zorgt er ook voor dat een interieur minder snel verveelt, en dat het blijft sprankelen!

3. Zwarte jaloezieën laten je ramen eruit springen

Niet letterlijk natuurlijk, maar waarom zou je geen aandacht vestigen op je ramen? Het zijn constant veranderende schilderijen, die wel een mooie lijst en decoratie kunnen gebruiken.

Veel mensen hebben juist de neiging om zo min mogelijk nadruk te leggen op hun ramen, door te kiezen voor onopvallende raamdecoratie. Maar wanneer je zwarte jaloezieën ophangt, vestig je juist de aandacht op die mooie raampartij, en worden ze meer onderdeel van je interieur.

Ik hoop dat je overtuigd bent van de toegevoegde waarde van stijlvolle zwarte jaloezieën voor je ramen. Heb je zelf een prachtig raam met zulke mooie jaloezieën ervoor, laat het me dan weten en deel je foto’s met mij!

Fotografie: Woontrendz – Hiske Ligtenberg

Laat een reactie achter