Zwarte keuken inspiratie

Zwarte keuken inspiratie

Je droom keuken uitzoeken doe je niet zomaar, hetzelfde geldt voor het vervangen van je keuken. De keuze die je maakt in het ontwerp moet dus jarenlang plezier opleveren.

Helaas moet ik bekennen dat ik snel de neiging heb om voor ‘safe’ te gaan

Dat heeft bij ons geresulteerd in een greeploze moderne witte keuken met zwart blad. Een hele mooie keuken waar ik nog iedere dag blij mee ben hoor. Het ontwerp en de lijnen zijn goed. Maar het is wel wat veilig. Vooral als je hem vergelijkt met deze prachtige zwarte keukens. Durf jij voor zo’n uitgesproken keuken te kiezen?

Natuurlijk kan je zo gek doen als je wilt met het toevoegen van zwart in je keuken. Ik vind de subtiele zwart betegelde achterwand heel mooi uitkomen in combinatie met het houten werkblad. En niet te vergeten de witte muur met zwarte klok de Little Big Time.

Hout en zwart gaan gewoon fantastisch samen!

woontrendz-zwarte-mini-tegels-in-de-keuken

Bron: Elle decoration Norway

woontrendz-zwarte-achterwand-in-de-keuken

Bron: Design Sponge

Heb je wat meer lef (en ruimte) dan kan je het nog wat extremer aanpakken. Het is wel belangrijk dat de ruimte voldoende daglicht krijgt, anders wordt het echt te donker. Hieronder wat voorbeelden van echte zwarte keuken inspiratie! Wat dacht je van een keuken met houten achterwand en ingebouwde open haard.

woontrendz-zwarte-keuken-met-hout

Bron: Charles Pearce

Wij brengen best veel tijd door in de keuken. Lekker samen koken en de dag doornemen met een wijntje in de hand. Deze zelfgemaakte vakkenkast voor de wijnflessen zou ook prima tot zijn recht komen in ons huis. Je hebt alleen wel wat ruimte nodig!

woontrendz-wijnkast-zwarte-keuken

Bron: DIY network

Deze keuken is ondanks al het zwart helemaal niet te donker. Door middel van de grote lichtstraat boven de keuken, de ramen aan de zijkant en de lichte kleur van de vloer is het een ruimtelijke en bovenal gezellig ogende keuken.

De houten plank boven de keukenkastjes met de lichte accessoires zorgen voor een mooi contrast. Door de glanzende achterwand wordt het licht weerkaatst, wat weer voor meer licht zorgt!

Woontrendz-moderne-zwarte-keuken

Bron: Jelanies blog

Voor de liefhebbers van design en ultra moderne en strakke keukens is zwart ook heel goed mogelijk. Zoals te zien in het ontwerp van Anne Sophie Goneau.

In deze keuken zijn de ruwe materialen benadrukt en de authentieke muren gecombineerd met modern design. De keuken is een centraal punt in dit huis. Deze sluit aan op alle andere ruimtes.

woontrendz-escape-st-denis-by-annewoontrendz-zwarte-keuken-inspiratie-beton-ledZwarte keuken met betonstenen muurZwarte keuken met beton stenen muur

Bron: Dezeen en Adrien Williams

Tot slot twee zwarte keuken inspiratie voorbeelden met wederom een heleboel zwart. Door gebruik te maken van verschillende tinten binnen dezelfde kleurgroep creëer je spanning en krijgt de ruimte een extra dimensie. Mooi gecombineerd met het witte keukenblok en de houten accessoires.

woontrendz-zwarte-keuken-bodie-and-fou woontrendz-zwarte-keuken-kastjes

Bron: Bodie and Fou 

Durf jij voor zo’n uitgesproken keuken te kiezen? Of ga je net als ik toch voor safe?

Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Bron hoofdfoto: Scandinavian Deko

Een reactie op “Zwarte keuken inspiratie

Laat een reactie achter