Zo kies je de juiste raamdecoratie

Je raamdecoratie is enorm bepalend voor de sfeer in huis en een goede basis voor je verdere inrichting. Vaak blijft raamdecoratie achter bij de verkoop van een huis omdat het op maat gemaakt is. Maar wat als je nou niet helemaal tevreden bent over wat er is achtergebleven? Of je decoratie is echt toe aan vervanging. Ik geef je in dit artikel tips over het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Type ramen in je woning

Om te beginnen is het goed om te bedenken welke raamdecoratie past bij jouw ramen en welke vorm van privacy moet de bekleding bieden? Heb je bijvoorbeeld een kantelraam, openslaande deuren of glas in lood dat je graag zichtbaar wilt houden? Dan heb je rekening te houden met deze factoren bij het uitzoeken van je nieuwe raamdecoratie.

Veneta.com ken ik inmiddels een aantal jaren en is een perfecte partij om je hierbij te adviseren. Van plissegordijnen tot shutters of zelfs dakraam rolgordijnen, ze hebben de nodige kennis om jouw te helpen bij het kiezen van de juiste decoratie.

Frandsen lobby lamp bij Hiske

Houten jaloezieën

Zelf heb ik gekozen voor houten jaloezieën op de boven verdieping. Vanaf de straat is daarmee de inkijk goed te bepalen en kan ik er ook voor kiezen om juist lekker naar buiten te kijken vanaf mijn bureau en er voldoende daglicht binnen te laten.

Er is veel mogelijk op het gebied van houten jaloezieën. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een brede ladderband en zijn er een heleboel verschillende kleuren hout beschikbaar. Ik heb zelf gekozen voor witte houten jaloezieën zonder ladderband, om het zo licht mogelijk te houden in huis.

Binnenkijken bij Hiske - Kantoor

Vouwgordijnen

Omdat ik in een jaren 30 woning woon en er al vouwgordijnen hingen heb ik ervoor gekozen deze type decoratie te behouden en ook in de keuken toe te voegen zodat de woonkamer met open keuken één geheel vormt. Ik vind de akoestiek in de woning vele malen beter geworden door de extra toevoeging van de vouwgordijnen. Doordat het uit een groot deel stof bestaat is er een perfecte demping van het geluid.

Je kunt vouwgordijnen in verschillende materialen bestellen en daarin heb je ook volop keuze in lichtdoorlatende stof of juist verduisterende stof voor als je iets meer privacy wenst.

Frandsen lobby lamp bij Hiske

Op maat gemaakt

Omdat je raamdecoratie echt helemaal op maat gemaakt wordt is het heel belangrijk om juist te meten. Het mooiste resultaat behaal je door hier echt even goed de tijd voor te nemen en op de millimeter nauwkeurig te meten.

Gelukkig past de raamdecoratie van Veneta.com altijd

Ze hebben namelijk een unieke gratis meetverzekering. Zo wordt het zelf meten net even iets minder spannend en met de duidelijke meetinstructies wordt het meten een stuk eenvoudiger. Kom je er toch niet uit? Dan komen ze indien gewenst bij je langs om het op te meten.

Bestel gratis je kleurstalen

Ideaal aan Veneta.com is dat je gratis kleurstalen kunt opvragen. Zo kan je in je eigen ruimte en met het juiste licht bepalen welke kleur het beste past. En gek genoeg pakt dat soms verrassend anders uit dan je in eerste instantie zou denken. Super handige service dus! Zo bestelde ik alvast gratis kleurstalen voor de verduisterende gordijnen die ik nog wil bestellen voor mijn slaapkamer. Wel prettig om de verschillende structuren van de stof en de kleuren in het echt te zien. Zodra ze hangen zal ik beslist een foto met je delen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta.com.

Een reactie op “Zo kies je de juiste raamdecoratie

Laat een reactie achter