Houten jaloezieën op maat gemaakt

5 Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Een tijdje terug schreef ik een blog over onze op maat gemaakte plisségordijnen in de woonkamer. Na onze goede ervaring met het online bestellen van raamdecoratie bij VENETA hebben we besloten om ook de rest van de raamdecoratie hier te bestellen. Want ook de keuken, badkamer en slaapkamer moesten we nog voorzien van raamdecoratie. Hieronder laat ik het resultaat zien van de op maat gemaakte houten jaloezieën en PVC jaloezieën in ons recent verbouwde jaren 30 huis.

Houten jaloezieën in de keuken

De ramen in de keuken zijn lager dan de keuken zelf en vallen dus achter het werkblad. Om het beeld rustig te houden en genoeg privacy te creëer hebben we voor houten jaloezieën gekozen uit de Harmony collectie. Deze hebben brede lamellen van 50 of 63 mm en zijn ook mogelijk met ladderband. Daarnaast worden de houten jaloezieën voorzien van een UV en krasbestendige lak. Voor ons wel zo prettig aangezien de zon de hele dag naar binnen schijnt.

Witte houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën in de keuken

Houten jaloezieën in de slaapkamer

In de slaapkamer wilden we warmte en sfeer brengen. Hiervoor kozen we zwarte houten jaloezieën uit. Wat we wel een gewaagde keuze vonden in een compleet witte slaapkamer, maar die gelukkig erg mooi is uitgepakt! Omdat er geen plek is om overgordijnen op te hangen moest de raamdecoratie verduisterend zijn. We zijn blij verrast met het weinige licht dat binnenkomt met deze houten jaloezieën.

Doordat de koordgaatjes aan de achterzijde van de lamel is bevestigd komt er geen licht door. Hij sluit ook nog eens helemaal af als je de lamellen naar beneden trekt.

Verduisterende jaloezieën zijn wel zo prettig in de slaapkamer!

Houten jaloezieën op maat gemaakt

PVC jaloezieën in de badkamer

Omdat de badkamer, keuken en woonkamer aan de voorkant van de straat zichtbaar zijn wilden we hier onze raamdecoratie op aanpassen zodat het beeld van buitenaf gelijk blijft. Het glas in lood raam wat terugkomt bij alle vertrekken aan de voorzijde wilden we absoluut zichtbaar houden.

VENETA kwam met het advies om voor de badkamer PVC jaloezieën te kiezen. Dit vanwege het vocht dat in de ruimte ontstaat. Hier is PVC beter tegen bestand dan hout. Gelukkig hebben de PVC jaloezieën ook een houtlook en is dit een perfecte match met de echte houten jaloezieën in de keuken.

Het verschil tussen standaard en op maat gemaakte jaloezieën was echt opvallend zichtbaar toen alles geplaatst werd. Doordat de breedte (die in ons oude jaren 30 huis nogal varieerde) en de lengte exact op maat zijn gemaakt sluit hij perfect aan bij alle ramen.

PVC jaloezieën in de badkamer

VENETA meetverzekering

Zoals je misschien in mijn vorige blog over de plisségordijnen al hebt gelezen helpt VENETA je gratis bij het inmeten van alle raamdecoratie die je bij ze kunt bestellen. Het inmeten blijft voor veel mensen spannend om zelf te doen. Want bij alle bedrijven geldt, eenmaal verkeerd besteld, dan kunnen ze niet meer retour. VENETA is daarin een uitzondering met het concept de meetverzekering.

Zelf verkeerd gemeten? Je krijgt bij Veneta een gratis nieuw product!

Meer informatie over deze unieke verzekering vind je op de website van VENETA.

Montageservice

Ben je zelf niet zo handig of heb je geen tijd of het gereedschap om de raamdecoratie zelf op te hangen? Het monteren kan je ook laten doen!

Onze conclusie: online raamdecoratie bestellen is niet zo spannend als het lijkt. Vooral niet met de hulp van VENETA.

Dankzij het deskundige advies zijn we erg tevreden over de geleverde raamdecoratie. Zowel de communicatie vooraf als de bezoeken van de adviseurs en monteurs waren in één woord top!

Dit artikel is een samenwerking met VENETA

Laat een reactie achter