Plisségordijnen op maat gemaakt in de woonkamer

Woonkamer plisse gordijnen

Misschien heb je al in mijn eerdere blogs gelezen dat ik samen met mijn vriend druk bezig ben met het verbouwen van een jaren 30 woning. Erg mooi al die oude details, maar soms best lastig om juiste keuzes te maken. En dat niet alles recht is in een oud huis blijkt wel bij bijna alle klusjes. Misschien herken je het wel als je zelf aan het verbouwen bent geweest.

In onze zoektocht naar de juiste raamdecoratie kwamen we terecht bij de online webshop van VENETA. Wat ik zelf erg prettig vind is om eerst te oriënteren op internet en inspiratie op te doen via Pinterest en andere social media. We waren er vrij snel over eens dat we plisségordijnen wilden voor in de woonkamer. Na een aantal webshops te hebben bezocht en de prijzen wat te hebben vergeleken kregen we bij de VENETA het beste gevoel. Vooral vanwege de mogelijkheid om gratis een afspraak te maken voor advies en hulp bij het inmeten. We maakten direct online een afspraak en werden gebeld voor een mogelijke datum voor het bezoek.

Plisségordijnen op maat

We waren er al bijna zeker van dat de keuze op plisségordijnen zou vallen. We hebben het geluk dat we beschikken over fantastisch gekleurde glas in lood ramen. Deze kleurt zo mooi de kamer in dat we deze beslist wilden vrijhouden van de raamdecoratie. Om toch zoveel mogelijk licht door te laten bleek dit volgends de adviseur ook de beste optie. Fijn om hier bevestiging in te krijgen. Maar nu nog de kleur…

Plisségordijnen op maat gemaakt in de woonkamer

Kleur kiezen

De keuze van de beschikbare kleuren is enorm. Slik, hoe kom je hier samen uit. Semi transparante plisségordijnen waren al snel gekozen. Maar nu de kleur nog. Twijfel, twijfel en nog eens twijfel. Donker of toch gewoon één van de vele wittinten. De adviseur nam alle tijd voor ons en heeft ons drie stalen laten opsturen zodat we het nog eens goed konden bekijken alvorens we een beslissing zouden nemen.

Kleur is natuurlijk een persoonlijke keuze. Dus hierin moesten we toch echt zelf de knoop doorhakken.

Omdat het al donker werd tijdens de afspraak kregen we de tip om de kleurstalen van de plisségordijnen op het raam te plakken en deze in daglicht nog eens goed te beoordelen. Na lang wikken en wegen hebben we gekozen voor de kleur antraciet.

Meetverzekering

Zoals ik al eerder aangaf helpen ze je gratis met het inmeten van alle raamdecoratie die je bij ze kunt bestellen. Het inmeten van op maat gemaakte plisségordijnen is toch best wel spannend om zelf te doen. Want bij alle bedrijven geldt, eenmaal besteld kunnen ze niet meer retour. VENETA is daar een uitzondering in met het concept de meetverzekering.

Zelf verkeerd gemeten? Je krijgt bij Veneta een gratis nieuw product!

Meer informatie over deze unieke verzekering vind je op de website van VENETA.

Bij ons kwam een adviseur langs en deze heeft ons geholpen met inmeten. Zijn hulp was in ons jaren 30 huis ook van harte welkom. Zoals ik eerder al zei, niets is hier recht! Met een laserapparaat meten ze exact de maten op en houden ze rekening met de marges voor de zijkanten bij de kozijnen. Wij hadden dit zelf absoluut niet beter gekund en stonden versteld van hoe secuur en precies de maten werden genoteerd. Dit hadden wij zelf waarschijnlijk gewoon wat afgerond naar beneden.

Wil je wel zelf meten, dan kun je dus voor die handige meetverzekering kiezen. Daarnaast vind je op de website van VENETA uitgebreide filmpjes en instructies zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt gaan.

Montageservice

Het monteren kan je zelf doen, maar ook uitbesteden aan de monteurs. Aangezien het inmeten zo secuur werd gedaan hebben wij er voor besloten om het te laten monteren. Wel goed om te weten, de afspraken worden ingepland en je wordt een half uur voordat ze bij je voor de deur staan keurig gebeld. Een hele dag thuisblijven hoeft dus niet.

Wat blijkt, online raamdecoratie bestellen is niet zo spannend als het lijkt. Met name door de deskundige hulp zijn we erg tevreden met het eindresultaat. We hebben naar aanleiding van deze ervaring ook onze andere raamdecoratie bij VENETA besteld. Binnenkort laat ik je het resultaat zien van onze houten jaloezieën en PVC jaloezieën in de slaapkamer, keuken en badkamer.

Dit artikel is een samenwerking met VENETA

Laat een reactie achter