Welke raamdecoratie kiezen?

Paneelgordijnen

Zijn jouw gordijnen nog een blikvanger in huis? Of is het tijd voor een opfrisbeurt?

Als je toe bent aan een nieuw interieur, bijvoorbeeld doordat je gaat verhuizen of omdat het gewoon aan vervanging toe is, dan hoort daar dus ook nieuwe raamdecoratie bij. Welke type raamdecoratie je kiest is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak. Decoratie is nog steeds een van de belangrijkste sfeermakers in je huis.

Functioneel of sfeer?

Een vraag die altijd aan de orde komt bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie is wat de functie is. Wil je iets voor de ramen wat je privacy geeft? Zoek je iets dat ook geschikt is als zonwering? Of wil je een raam een sfeervolle aankleding geven? De meeste raamdecoratie heeft dit allemaal, maar het is wel belangrijk om naar de materialen te kijken. Zo zijn er verduisterende gordijnen of rolgordijnen verkrijgbaar, maar ook semitransparante die wel licht doorlaten.

Rolgordijnen

Afhankelijk van de kamer kamer en de functie van de raamdecoratie. Als je helemaal geen inkijk in huis wilt maar zelf wel wilt genieten van het binnenvallende zonlicht, dan zijn houten jaloezieën of duo rolgordijnen een elegante oplossing. Met houten jaloezieën kun je zeer nauwkeurig je privacy bepalen. En het duo rolgordijn bestaat uit twee banen stof die worden onderbroken met doorzichtige stoffen. Je kunt ze zo stellen dat je overdag voldoende lichtinval, maar geen inkijk hebt en ’s avonds verschuif je ze zo dat ze helemaal dicht zitten.

Rolgordijnen zijn inmiddels zo ingeburgerd dat je ze wellicht al thuis hebt hangen. Maar ken jij ook de duo rolgordijnen of de plisse gordijnen? Mooie varianten raamdecoratie die weer net even anders zijn maar met dezelfde voordelen als de bekende rolgordijnen. Strak van vorm en passend bij iedere interieursmaak.

Type raamdecoratie

Je kunt uit heel veel raamdecoratie kiezen uit zoals rolgordijnen, houten jaloezieën, gordijnen, duo rolgordijnen, shutters en plisse gordijnen.

De meeste raamdecoratie is in zo veel kleuren verkrijgbaar dat er vast wel een bij jouw interieur past. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Kleed je ramen stijlvol aan met de mooiste raamdecoratie, kijk voor voorbeelden op Creon Raamdecoratie!

Laat een reactie achter