Wat meer licht en lucht in huis wel niet kan doen!

Wat meer licht en lucht in huis wel niet kan doen!

Inmiddels worden de dagen alweer wat korter en ontwaken we wat uit onze ‘winterdepressie’. Het tekort aan vitamine D zorgt er bij mij voor dat ik nog blijer word van de zon in de wintermaanden.Wat meer daglicht al niet met je kan doen!

Wist je dat we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen?

Des te meer redenen om je huis eens kritisch te bekijken en je af te vragen of je huis wel genoeg daglicht vangt.

Meer daglicht en frisse lucht op zolder

De meeste mensen beschikken wel over een zolder. Vaak is deze in gebruik als rommelhok of (veelal in nieuwbouw woningen) als wasruimte. Echt een gemiste kans, want je kunt deze grote ruimte op zolder perfect verbouwen tot een slaap-, werk-, of speelkamer. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van zolders die zijn verbouwd naar prachtige ruimtes. En je leest hoe je kans maakt op een droomruimte t.w.v. € 10.000,-.

Slaapkamer inspiratie op zolder

Zo is het in je slaapkamer van belang dat het verschil van daglicht gedurende de dag naar duisternis in de avond groot genoeg is. Hierdoor val je veel soepeler in slaap!

Velux raamdecoratie slaapkamer

Naast voldoende daglicht en duisternis in de slaapkamer is het ook heel belangrijk dat je deze ruimte goed ventileert. Tijdens je nachtelijke uren slaap produceer je namelijk een hoog CO2 gehalte en een hoge luchtvochtigheid. Een dakraam van VELUX kan je hierbij helpen.

Naast de dakramen beschikken ze ook over een heleboel accessoires die makkelijk zijn te plaatsen, zoals verduisterende rolgordijnen om bijvoorbeeld je kamer goed te verduisteren.

Kinderkamer inspiratie op zolder

De zolder is ook een ideale ruimte om deze om te toveren in een kinderkamer. Vaak zijn de ruimtes groot en bieden voldoende plek om lekker te spelen en te slapen.

Daglicht speelt een belangrijke rol in het leervermogen van je kind.

Naast het verbeterde leervermogen zorgt een goed klimaat ook nog eens voor een verminderde kans op allergieën (maar liefst 50%!).

Kinderkamer met daglicht via het dakraam

Win je droomruimte t.w.v. € 10.000,-

Denk je eraan om je woonruimte aan te pakken en om te toveren in een kinderkamer, werkkamer of slaapkamer? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij VELUX om de ruimte goed te benutten en te voorzien van voldoende daglicht en frisse lucht.

Je maakt zelfs kans op een droomruimte ter waarde van € 10.000,- bij het aanvragen van gratis Licht&Lucht advies. De kamer wordt dan ook nog eens ingericht door een stylist van vtwonen! Heb je net de ruimte verbouwd? Geen paniek, je kunt zelfs de verbouw kosten terugwinnen!

Meer daglicht en frisse lucht in de werkkamer

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat daglicht belangrijk is voor je concentratie vermogen.

Het is zelfs bewezen dat je tot wel 15% productiever bent in een werkruimte met veel daglicht.

En meer daglicht stimuleert de creativiteit! Genoeg redenen dus om je werkruimte te voorzien van meer daglicht. Soms is het zelfs een goede overweging om niet één, maar twee dakramen te plaatsen!

Ik heb thuis zelf een werkplek op zolder gecreëerd. Een ideale grote ruimte die voorheen alleen werd gebruikt om de was op te hangen. Zonde, want na het plaatsen van twee dakramen is het een hele lichte en prettige ruimte geworden.

Werkruimte met VELUX dakramen

VELUX dakramen in de werkkamer

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan is het verstandig om te kijken naar de lichtinval in de ruimte. Want lichtinval is voor de beleving van de ruimte zo belangrijk dat zelfs 70% van de mensen bij het kopen van een nieuw huis let op de hoeveelheid daglicht.

Kortom, genoeg redenen om je huis te voorzien van meer daglicht en frisse lucht!

2 reacties op “Wat meer licht en lucht in huis wel niet kan doen!

Laat een reactie achter