Duurzaam bedlinnen in je slaapkamer

Duurzaam ecologisch bedlinnen Yumeko

Heerlijk vind ik het om ‘s avonds op tijd in bed te liggen, dat was vroeger wel anders. Nu is het douchen, pyjama aan en lekker onder de dekens. Het liefste stap ik overigens elke avond in een fris bed. Die geur en frisheid van een net gewassen dekbedovertrek, dat is toch wel ultiem genieten.

1/3 van je leven breng je door in je slaapkamer!

Ja, als ik vroeger vergelijk met nu is er best veel veranderd. Niet alleen mijn bedtijd is nu flink vervroegd, maar ook hoe ik naar mijn slaapkamer kijk. Wist je bijvoorbeeld dat je (stel je wordt 90 jaar) zo’n 32 jaar van je leven slaapt? Dat betekent gewoon dat je zo’n 33% van je leven in je bed/ slaapkamer doorbrengt!

Dit beseffende vind ik dat ik ook best meer mag besteden aan de aankleding van mijn slaapkamer én mijn bed. Inmiddels koop ik vaker een nieuw kussen en ook om de 5 jaar toch een nieuw matras. En ja, dat verschil merk je echt.

Duurzaam bedlinnen

Maar ook mijn bedlinnen is inmiddels van andere kwaliteit dan vroeger. Helemaal nu ik besef dat ik toch zo’n groot deel van mijn leven in bed doorbreng! Waar ik me echter nooit eerder in verdiept heb, is het bestaan van duurzaam bedlinnen.

Wist je bijvoorbeeld dat minder dan 1% van het katoen in de wereld biologisch is? Minder dan 1%! En wist je dat voor elke kilo niet-biologisch katoen 1 kilo gif nodig is? En dat er ook nog eens miljoenen kinderen werken in de productie van katoen? Ik wist dit niet. En ik schrok van deze cijfers.

Velvet flanel Red duurzaam bedlinnen Velvet flanel red - duurzaam dekbedovertrek

Ecologisch bedlinnen: een investering voor je eigen lichaam

Als we zoveel tijd van ons leven onder een dekbed doorbrengen, waarom investeren we dan niet in een betere kwaliteit? Dat is niet enkel beter voor het milieu, maar ook fijner voor ons eigen lichaam en onze huid. Slaap jij niet liever onder een duurzaam dekbedovertrek waarvan je weet dat er géén 1 kilo gif gebruikt is?!

Ik ben Yumeko online tegenkomen. Dit bedrijf heeft een prachtige visie: geloven dat dromen de wereld kunnen veranderen, want in essentie begint alles met een droom. Yumeko biedt een duurzaam alternatief voor producten in de slaapkamer en heeft als een van de weinige bedrijven in Nederland het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk én het Fairtrade keurmerk.

Cotton sateen dark olive dekbedovertrek duurzaam

Naast dat ze duurzame én ecologisch bedlinnen in hun assortiment hebben, is het materiaal ook nog eens super zacht en in prachtige kleuren en designs verkrijgbaar. Kortom, super kwaliteit, waarbij je ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld. Onder zo’n dekbed weet je zeker dat je goed zal slapen dus!

Onder wat voor dekbedovertrek slaap jij? Heb jij je wel eens verdiept in duurzaam beddengoed?

Bron foto’s: Yumeko

Laat een reactie achter