Waarom bedlinnen het ideale beddengoed is

Bedlinnen dekbedovertrek gewassen linnen blauw

Onder wat voor materiaal bedlinnen of dekbedovertrekken slaap jij? Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot nu toe altijd onder katoen slaap. Ik ben dit van huis uit gewend en ik moet eerlijk zeggen dat ik voor mijn beddengoed altijd kijk naar de prijs. Maar waarom zou ik niet wat meer uitgeven aan iets waar ik 7 dagen per week, 8 uur per nacht onder slaap?! Door mijn zwangerschap momenteel heb ik het enorm snel warm en ik heb ook nachten dat ik meer zweet, terwijl ik het hiervoor altijd snel koud had. Ik ben daarom eens gaan kijken welk beddengoed het meest geschikt zou zijn voor mij en dat blijkt linnen te zijn. Lees hieronder waarom en wat de voordelen van linnen lakens en dekbedovertrekken zijn.

De voordelen van linnen

Linnen heeft heel veel voordelen. Zo voelt dit materiaal in de zomer lekker koel aan, maar in de winter is het juist verwarmend. Voor mij dus het ideale materiaal nu in de zwangerschap, maar ook hierna! Daarnaast neemt linnen veel vocht op, zonder dat de lakens vervolgens zelf vochtig worden. Ook dit is een groot voordeel voor mij nu ik soms meer transpireer door vreemde zwangerschapsdromen.

Bedlinnen overtrekset okergeel

Tevens blijkt linnen veel sterker te zijn dan katoen. Dat betekent dus dat het langer mee gaat en je dus langer van je linnen dekbedovertrek kunt genieten dan van een katoenen variant. En ben je allergisch? Ook dan zijn bedlinnen een must. Huisstofmijt zit bijvoorbeeld niet in linnen. En wist je dat hoe vaker je linnen wast, hoe zachter de stof wordt?

Ook zeer belangrijk is de duurzaamheid van een product. Het produceren van linnen lakens is duurzamer dan bijvoorbeeld katoen of satijn. Linnen wordt vervaardigd uit de vezels van de vlasplant. Deze plant heeft weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig. Hierdoor wordt de productie van linnen als milieuvriendelijk beschouwd. Linnen lakens zijn volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Kortom, is duurzaamheid belangrijk voor jou, dan zou jij onder linnen beddengoed moeten slapen.

Bedlinnen overtrekset deep green

De 6 voordelen van bedlinnen op een rijtje:

  • Bedlinnen is ’s zomers lekker koel
  • Bedlinnen is verwarmend in de winter
  • Bedlinnen neemt vocht op zonder zelf vochtig te worden
  • Bedlinnen is hyperallergeen
  • Bedlinnen is sterker dan katoen
  • Bedlinnen is duurzaam

Nadelen van linnen

Zijn er dan ook nadelen? Gekleurd linnen kan de eerste keer tijdens het wassen afgeven. Zorg daarom dat je jouw nieuwe linnenbeddengoed de eerste keren apart wast. Een ander genoemd nadeel van linnen beddengoed is dat het sneller/ meer kreukelt. De één vindt dit juist een unieke uitstraling geven aan de lakens, terwijl de ander zich ergert aan de kreukels. Eén geluk… linnen is erg makkelijk te strijken! Wil jij je beddengoed kreukvrij hebben, strijk je beddengoed dan als deze nog vochtig is. Maar zoals gezegd, strijken hoeft niet!

De 2 nadelen van bedlinnen op een rijtje:

  • Linnen kreukt meer (maar hóeft niet gestreken te worden)
  • Gekleurd linnen kan de eerste keer afgeven

Bedlinnen wit en grijs

Onder wat voor materiaal lakens of dekbedovertrekken slaap jij? En durf jij nu meer uit te geven aan je beddengoed nu je weet dat je hier toch 58 uur per week onder slaapt/ ligt?!

Bron foto’s: yumeko.nl

Een reactie op “Waarom bedlinnen het ideale beddengoed is

  1. Pingback: De mooiste satijnen dekbedovertrekken (CG proof) - Woontrendz

Laat een reactie achter