Zo haal je de meeste slaap uit jouw slaapkamer!

Moderne slaapkamer lichtblauwe muren

De inrichting van een slaapkamer is heel persoonlijk. De een houdt van hele rustige kleuren en de ander meer van levendige kleuren. Wil je echter goed tot rust komen en heerlijk slapen, dan is een rustige slaapkamer een must-have. In deze blog lees je tips hoe jij jouw slaapkamer moet inrichten voor een heerlijke nachtrust.

Kleurtonen

In principe kun je elke kleur op de muur doen in je slaapkamer, als de kleur maar rust uitstraalt. Is oranje jouw favoriete kleur? Kies dan voor een lichte, pastel variant in de slaapkamer. Felle kleuren wekken namelijk energie op en dat is nou net niet wat jij nodig hebt om in slaap te vallen. Veel trendkleuren die we anno 2019 in de slaapkamer zien zijn lichtgrijs, mintgroen en zachtroze.

Slaapkamer pastelkleuren

Verduistering

Zorg ervoor dat je je slaapkamer donker kunt maken, wij slapen namelijk effectiever in een donkere kamer. Door licht blijven onze hersenen actief, terwijl ze juist tot rust moeten komen als jij wilt slapen. Zorg dus voor goede raambekleding, bijvoorbeeld luiken voor de ramen, verduisterende gordijnen of jaloezieën. Zelf hebben wij in Italië rolluiken voor de ramen. Maar daarnaast heb ik ook nog vitrage én gordijnen voor het raam. Raambekleding maakt voor mij de slaapkamer ook gezellig namelijk! Nieuwe raambekleding nodig? Kijk voor verduisterende gordijnen en sfeervolle jaloezieën van Gordijnen.nl.

Slaapkamer grijze gordijnen

Blauw licht

Ik moet eerlijk toegeven dat ik op dit punt zeker kan verbeteren en dat mijn slaap hier zeker van zal profiteren. Blauw licht heeft namelijk geen positief effect op je nachtrust, ze blokkeren namelijk de productie van melatonine. En dit is juist hét hormoon dat ervoor zorgt dat je moe wordt!

Dat betekent dus geen televisie in de slaapkamer en niet meer op je mobiele telefoon vlak voor het slapen gaan. Ook nog even wat laatste mailtjes beantwoorden op je laptop heeft dus een negatief effect op jouw nachtrust.

Koud of juist warm?

Heerlijk vind ik het met het raam open slapen. Lekker frisse lucht. Helaas is mijn vriend hier iets minder van… voornamelijk omdat hij het niet gewend is. Toch doe ik stiekem vaak het raam weer open ’s nachts, ik slaap dan gewoon beter. En hij is een makkelijke slaper. En wat blijkt? Het is ook makkelijker om in een koude kamer te slapen. Warmte zorgt voor droge luchtwegen waardoor je sneller wakker kunt worden van een droge keel. Overigens zijn warme voeten wel weer fijn om in slaap te valen.

Slaapkamer open ramen, frisse lucht

Voldoet jouw slaapkamer aan deze punten zodat jij de meeste slaap uit je slaapkamer haalt?

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter