Vind rust en ruimte met deze stijl uit Scandinavië

Fotobehang Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is enorm populair geworden de laatste tijd en dat is niet zomaar. Denk nou niet direct aan die grote woongigant met de Zweedse balletjes, of aan de donkere en kille stijl van de bekende detective-series. Nee, integendeel juist, de rust en het licht zijn belangrijk in deze nieuwe woonstijl. De combinatie van heldere kleuren en veel open ruimte houden het interieur licht en luchtig.

Maak van elke ruimte een oase van rust

Deze stijl kan in elke ruimte gebruikt worden, of het nou gaat om je woonkamer, slaapkamer of juist je thuiskantoor, de Scandinavische inrichting maakt van elke ruimte een oase van rust. De muren zijn meestal wit of lichtgrijs dus je kunt de kleuren van de accessoires vrij kiezen. Zwart-wit patronen zijn ook geschikt voor deze stijl, maar vooral uitgesproken kleuren passen er goed bij om de monotonie van het kalme kleurenpalet te doorbreken.

Fotobehang keuken

Bijna geen zonlicht

De Scandinaviërs zijn er aan gewend dat ze een behoorlijk groot deel van het jaar bijna geen zonlicht zien en ze lossen dit probleem op door enorme ramen in hun woonruimtes te integreren. In Nederland hebben we officieel meer zonlicht, maar we weten allemaal wel hoe het daadwerkelijk vaak is: nat en grijs. Om dan alsnog zoveel mogelijk licht in huis te halen is het slim om veel lichte kleuren te combineren, denk bijvoorbeeld aan wit met pastelkleuren.

Scandinavische stijl

Vergroot je kamer op magische wijze

Juist omdat niet elk huis of appartement zo groot is als je eigenlijk zou willen is deze stijl ideaal. Een patroon op de muur, afhankelijk van de afbeelding, kan een kamer op magische wijze vergroten. Eenvoudige, geometrische motieven geven je appartement een minimalistisch Scandinavisch karakter met weinig afleiding. Zo kun je je hoofd lekker leeg maken op het moment dat je uit je werk komt en op je bank neerploft.

Slaapkamer met print

Als laatste zijn voor deze stijl de natuurlijke grondstoffen belangrijk. Het perfecte fotobehang, al het wit en de pastelkleuren combineer je het best met lichthouten meubels en een lichte of witte houten vloer. Zo wordt het niet te druk en gaat de aandacht uit naar je zorgvuldig uitgekozen decoraties. Ga voor nog meer Scandinavische inspiratie naar Pixers Fotobehang.

Bron foto’s: Pixers

Laat een reactie achter