Altijd je alarmsysteem bij de hand

Alarm systemen

Je moet er niet aan denken, dat je na een dag hard werken thuis komt en jouw huis is leeggehaald. Nog erger is de gedachte dat je lekker ligt te slapen en er een paar boeven jouw deur forceren. Een alarmsysteem mis je eigenlijk pas wanneer er iets gebeurt, en je geen systeem hebt geïnstalleerd. Met de huidige keuze in alarmsystemen hoef je het voor de prijs eigenlijk niet meer te laten, en installeren gaat zo eenvoudig dat iedereen het eigenlijk kan.

Naast een alarmsysteem die als een malloot begint te gillen wanneer iemand de deur forceert, zijn er nog meer mogelijkheden met een alarmsysteem, zoals een app op jouw smartphone om het huis in de gaten te houden wanneer je niet thuis bent. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een alarmsysteem, en hoe werkt beveiliging via internet eigenlijk? Dat gaan we in deze blog onderzoeken!

Waarom een alarmsysteem aanschaffen?

Een alarmsysteem in huis geeft je allereerst gewoon een veilig gevoel. Wanneer je alleen woont wil je graag dat iemand of iets de woning in de gaten houdt wanneer je de deur uit bent, of wanneer je slaapt. Wanneer je een gezin hebt wil je alle gezinsleden uiteraard beschermen. En als je een dure inboedel hebt met onvervangbare kunstwerken is een goede diefstalverzekering slechts een pleister op de wond. Een alarmsysteem is vooral een preventiemiddel, een manier om de veiligheid in en rond de woning te verbeteren.

Welk alarmsysteem installeren?

Er zijn veel alarmsystemen, van goedkoop tot duur, en van technologisch heel geavanceerd tot heel eenvoudig. Zo kun je op de ramen een alarmsysteem installeren, die zijn vrijwel onzichtbaar en gaan af wanneer iemand het raam wil forceren. Je kunt ook op deuren een alarm plaatsen, dit zijn beide mechanische oplossingen. Daarnaast heb je ook bewegingsmelders, die kunnen werken op basis van een camera met bewegingsdetectie of op basis van infrarood bewegingsregistratie. Het voordeel van een camera is de optie om ook direct een foto of video opname te maken bij een “trigger”, het voordeel van infrarood is dan weer dat het werkt in duisternis.

Alarmsysteem als onderdeel van een Smart Home

Je hebt al een slimme thermostaat die de temperatuur voor je regelt, je hebt al slimme verlichting waarmee je de lampen centraal kun dimmen en programma’s mee kunt instellen. Wist je dat je ook een beveiligingssysteem kunt koppelen aan deze apparatuur? Je kunt een woning optimaal beveiligen door niet alleen een alarmsysteem te plaatsen, maar deze ook te combineren met functies als een lichtprogramma, of rolluiken die automatisch sluiten als het buiten donker wordt. Dan zal de woning er direct bewoond uitzien, er daar houden de meeste inbrekers helemaal niet van.

Smartphone en tablets brengen alles samen

Een smartphone is allang niet meer een telefoon waar je apps op kunt draaien, het zijn zakcomputers waar je ook mee kunt bellen. Dat geldt ook voor tablets, maar dan met een groter scherm. Je kunt die slimme apparaten die we zojuist noemden samenbrengen in één app, tenminste wanneer de apparaten samenwerken met een centrale router in huis. Die router laat alle apparaten als het ware met elkaar praten, en brengt alle functionaliteit samen binnen één app. Zo hoef je niet voor elk apparaat weer een andere afstandsbediening te gebruiken. Een bijkomend voordeel van dit soort apps is de mogelijkheid het alarmsysteem op afstand te bedienen én te bekijken.

Wat is een IP bewakingscamera?

IP staat voor Internet Protocol, een IP bewakingscamera staat in verbinding met internet. Een standaard bewakingscamera wordt aangesloten op een videorecorder op een centrale locatie, met IP functionaliteit kun je de beelden direct online plaatsen. Dit zal doorgaans een beveiligde server zijn waar je als gebruiker direct de beelden van kunt bekijken.

Zo kun je op kantoor jouw woning in de gaten houden.

En zelfs dat is niet nodig, mocht er iets gebeuren waardoor het alarmsysteem geactiveerd wordt kun je direct een melding op jouw smartphone ontvangen, ook met beeld. Je kunt dan vervolgens bepalen of het loos alarm is, of dat je de buren of zelfs de politie oproept om actie te ondernemen.

Een alarmsysteem kan nog zo slim zijn, je wilt zelf ook over de digitale schouder van het systeem meekijken, toonaangevend in deze apparatuur is Somfy. Dit bedrijf is gespecialiseerd in smart home apparatuur. Houd jouw alarmsysteem altijd bij de hand met een slim alarm in combinatie met een app op jouw smartphone.

Laat een reactie achter