Badkamertrends 2021

Badkamertrends 2021

Ben jij ook aan het klussen geslagen en ga je de badkamer helemaal opknappen? Of zoek je gewoon wat inspiratie om de badkamer op te frissen? Je ziet hieronder wat de badkamertrends in 2021 zijn!

Industriële badkamers

De industriële badkamer is er eentje die al een tijdje populair is. Ook dit jaar zien we deze badkamer weer volop terug. De basis voor een industriële badkamer bestaat uit een minimalistische look met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. Denk bijvoorbeeld aan een witte basis met zwarte kranen, zwarte metalen poten en zwarte aluminium jaloezieën voor de ramen. Jaloezieën passen niet alleen goed bij de industriële sfeer: ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Niet geheel onbelangrijk in een badkamer! Ook ruwe materialen zoals baksteen, beton en verweerd hout passen goed bij deze fabrieksachtige sfeer.

Donkere badkamers

Waar je vroeger veelal witte badkamers zag, is in 2021 de donkere badkamer een echte badkamertrend. Deze trend is vooral voor de waaghalzen onder ons, want met een donkere badkamer maak je een echt statement. De donkere kleuren geven je een geborgen gevoel en stralen de luxe van een hotel uit. In een donkere badkamer is het dus goed vertoeven. Denk bij de donkere badkamer aan donkere muren en tegels in combinatie met hout en messing accenten. Kies voor donkere raamdecoratie met een luxe uitstraling, zoals zwarte shutters, om het helemaal af te maken. Natuurlijk kunnen er wel witte onderdelen terugkomen, zoals een witte wastafel of witte accessoires.

Groene badkamers

We zien al een tijdje dat groen een echte woontrend is. Mensen halen steeds meer planten in huis en combineren dit met groene meubels, accenten of een groene muur. Ook in de badkamer is dit een heuse trend. Bij de groene badkamertrend combineer je groene kleuren met het groen uit de natuur en natuurlijke materialen. Combineer bijvoorbeeld een groene visgraattegel met een houten badkamermeubel. Of ga voor een rustigere look met een witte basis, groene metrotegels in de douche en houten jaloezieën. Voeg voor een stoerdere look zwarte accenten toe zoals zwarte kranen, greepjes, haken en deurklinken. Natuurlijk mogen planten in een groene badkamer niet ontbreken. Planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn bijvoorbeeld de krulvaren, kangoeroevaren en een aloë vera.

Laat een reactie achter