Zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen

Een neutraal wit interieur kun je helemaal veranderen door de raam- of deurkozijnen zwart te verven. Dit klinkt rigoureus, maar door dit te doen creëer je een sterk contrast in het tot dan toe neutrale interieur. Dat brengt een luxe loft uitstraling met zich mee.

Donkere kozijnen in huis

Kozijnen in het zwart

Wel is het zo dat je op moet passen bij het verven van hardhouten kozijnen. Zwart trekt namelijk de warmte aan en zo is er een kans dat de kozijnen krom trekken. Er bestaan ook stalen kozijnen. Deze kozijnen hoef je zelf niet te verven.

Stalen kozijnen zwart

Stalen kozijnen

Douche met stalen kozijn in zwart

Niet alleen de raam- of deurkozijnen kun je benadrukken door de zwarte kleur. Ook kun je een zwart stalen pui binnen in huis installeren. Zo maak je de industriële look helemaal compleet.

Door het glas in de stalen constructie gaat er geen lichtinval verloren.

Je kunt juist meer licht creëren door dichte deuren of muren te vervangen door een zwart stalen pui.

Zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen in slaapkamer

Kozijn en in zwart

De zwarte stalen kozijnen in combinatie met een bakstenen muur doen denken aan een oude fabriek.

Kozijnen in het zwart

Zwarte kozijnen in de woonkamer

De zwarte kozijnen zijn echt een statement in het interieur. Ze omlijsten het uitzicht naar buiten als een schilderij. Vind je zwart toch te donker of te hard? Dan kun je ook voor een andere kleur kiezen, bijvoorbeeld geel of grijs. Weer eens wat anders dan de muur een kleur te geven.

Bronnen: Design on stockOh so lovely obsessionDesign on stockCoco KellyShow homeMy DomaineYatzerBloglovinMaison ScandinaviaDesign Sponge en Residence style.

6 reacties op “Zwarte kozijnen

  1. Jorina zegt:

    Hoi Mia, in je bericht dd 29-02-2016 over zwarte kozijnen is op het eerste plaatje een bijzet/laptop tafeltje voor de bank te zien (met het groene glas erop). Weet je toevallig van welk merk deze is?

Laat een reactie achter