Woontrend ‘Atelier’; leef als een kunstenaar

Woontrend ‘Atelier’; leef als een kunstenaar

Onder het mom “creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen”, dit is de woontrend voor ieder onder ons die toe is aan het antwoord: ‘dit is de trend van 2016’ als je ouder/partner/huisgenoot weer eens zeurt over je zorgvuldig samengestelde collectie aan verzamelde objecten! Een ode aan het interieur vol karakter!

Met materialen als beton, baksteen, canvas en hout en basiskleuren zwart en wit in combinatie met creatieve uitingen is dit een trend die stiekem bij veel interieurstijlen al de kop op steekt. Nu krijgt deze stijl een eigen naam: het atelier.

Deze stijl kan minimalistisch zijn maar ook erg vol en kleurrijk!

Atelier woonstijl

Wanneer ik denk aan een woonstijl Atelier denk ik al snel aan de loften in New York die zich in veel films/series laten zien; mooie grote ramen in zwarte kozijnen. Een industriële uitstraling met deels onbewerkte muren voorzien van kunstobjecten en moderne of juist oude versleten meubelen in combinatie met design, kunst (schildersezels) en gekke accessoires!

 

3 | Mr. Benjamin

4 |

5 | Tenka.dk

6 | Bloglovin
Deze stijl kan prima gerealiseerd worden in een kleine leefruimte! Uitgangspunt voor deze woontrend is vooral hoe je met je interieur om gaat! Maak je een keer geen zorgen of stijlen en kleuren wel bij elkaar passen.

Maak je niet druk om hardnekkige vlekken of kringen op de houten tafel en de rits op jouw kontzak die de leren stoel een kras op levert! Struin de kringloopwinkels af op leuke unieke objecten, zowel design als het antieke kastje!

Naast de toevoeging van ‘echte’ kunst in vorm van schilderij of beeld staan juist de retro stripfiguren centraal in deze trend. Oude posters in een moderne lijst of leuke verzamelobjecten in strip- of filmthema’s maken jouw interieur compleet!

7 | Interieur-inrichting

8 | Sara Woodrow

9 | Nicole Franzen

10 | Nynne Rosenvinge

Deze trend sluit mooi aan op de Eclectische woonstijl maar is toch net even anders! Wat vinden jullie? Deel het op Woontrendz!

Bronnen: 6sqft, onbekend, Mr. BenjaminTenkaBloglovinInterieur inrichtingSara WoodrowNicole Franzen en Nynne Rosenvinge

Een reactie op “Woontrend ‘Atelier’; leef als een kunstenaar

  1. Freek zegt:

    Vaak moeilijk om van iets “rommelig” een woonidee te maken. Geef het de stempel kunstzinnig en het is al iets. Vaak krijg ik het idee van zet tussen wat doeken een leren bankstel en een houten tafel en je hebt een interieur. Desondanks als ik de foto’s zie krijg ik het er wel warm van! Oogt niet kaal, saai of leeg. Dus zou je het idee bijna goedkeuren.

Laat een reactie achter