De winter door met ‘schwung’

H E R F S T. We zitten er middenin. Daglicht verdwijnt, dagen grauw en grijs en dan die regen.. Je zou er ontzettend somber van worden als oktober niet bestempeld was als woonmaand en je daarom ondergedompeld wordt in al het moois wat de wereld te bieden heeft. Gelukkig is dit wel het geval en kun je hierdoor licht, kleur, warmte en gezelligheid wat gemist wordt aan buiten, binnen bij je houden.

Bovenstaande is ook de perfecte aangelegenheid om wat gekkigheid toe te voegen aan je interieur. En over die gekkigheid wil ik het hebben; de schommel.

Schommel in huis

Schommel in de woonkamer

Waar je zou verwachten dat schommels alleen voor kinderen zijn en in de speeltuin thuis horen, you’re wrong. Schommels, in allerlei vormen en maten, duiken steeds vaker op in woonkamers en andere interieurs!

Wist je dat schommelen naast leuk ook erg ontspannend is? Dit komt door de constante deinzende beweging.

Schommel maken

Schommel in de woonkamer

Wist je ook dat je met een uur lang rustig op en neer schommelen je gemiddeld 200 calorieën verbrandt? Zijn toch weer een paar speculaasjes.

Schommelen in huis

Nu hoeven we natuurlijk niet allemaal als een bezetene op die schommel te klimmen, als woonaccessoire alleen is de schommel een absolute eye-catcher en ideaal voor open plekken in je interieur.

Schommels zijn eenvoudig zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste of gladde, wel of niet gevormde plank. Of gebruik een gevlochten mat of stuk sterk leder. Boor gaten en bevestig een touw, kabel of ketting. Voorzien van dikke betonpluggen en haken past de schommel perfect in de meest uiteenlopende interieurs.

Let wel altijd op voldoende ruimte als je er mee wil schommelen en een sterk plafond!

Schommelstoel in de woonkamer

Ik heb helaas de vierkante meters niet voor een schommel maar houd absoluut van het dynamische aspect. Zeker de schommels met verschillende materiaalcombinaties spreken mij erg aan! Wat vinden jullie van een schommel in het interieur? Deel het met Woontrendz.

Bronnen: Paulina Arcklin, Fabeaulish, Stijlhabitat, Sukha Amsterdam en Flickr

3 reacties op “De winter door met ‘schwung’

Laat een reactie achter