Dé woontrends van 2019

Woontrends van 2019

Ben je op zoek naar een aantal nieuwe meubels of wil je je complete woonkamer van een nieuw interieur voorzien? Dan ben je vast benieuwd naar de trends van dit moment op het gebied van meubels en interieur. Geïnspireerd door IMM Cologne zetten we ze hier voor je op een rijtje.

#1 Het mag weer chiquer

Dit jaar mag het allemaal weer wat chiquer. Het industriële en robuuste design wordt vervangen door klassieke stoffen zoals velours, velvet of fluweel! Luxe en zachte stoffen als fluweel, satijn en zijde zijn weer helemaal terug en zijn een trend waar we niet meer omheen kunnen in 2019. Of je nou gaat voor een meubel uitgevoerd in een van deze klassieke stoffen of dat je het aankleed met een stapel fluweelzachte kussens, het geeft je huis in één klap een luxe uitstraling!

#2 Verjongde tafelbladen

Een trend onder meubilair is de verjongde tafelbladen. Bij verjongde tafels lopen de randen van het tafelblad schuin naar binnen, waardoor het tafelblad veel dunner lijkt. Hierdoor krijgt de tafel een sierlijke uitstraling en oogt hij ruimtelijker.

#3 Banken met verhoogde poten

Op de IMM Cologne kwamen ook veel banken met verhoogde poten naar voren. Ook weer zo’n detail waardoor de huiskamer een erg ruimtelijke maar toch speelse uitstraling krijgt.

verhoogde poten bank

#4 Modulair design

Daarnaast blijft het modulaire design zeer belangrijk. Individuele banken en fauteuils, die precies op de smaak en de wensen van jou zijn afgestemd, zorgen ervoor dat er geen standaard meer is en iedereen precies kan vinden wat bij hem of haar past.

#5 Kleurtrend: spiced honey

Dé trendkleur van 2019 is spiced honey. Dit is een bruin/gele tint die jouw woonkamer een chique en warme look geeft. Wat bij de IMM Cologne ook veel naar voren kwam, is dat zowel de bank als de wand erachter dezelfde kleur hebben, waardoor de bank helemaal in de muur “opgaat”. Verf daarom niet alleen één muur in de nieuwe kleur, maar combineer de kleur ook met meubilair of accessoires in dezelfde kleur.

Kleurtrend spiced honey

Shop de nieuwste meubeltrends bij lowikmeubelen.nl. Tot en met 28 februari ontvang je €15,- korting op je bestelling vanaf €50,-. Gebruik hiervoor de kortingscode woon15trendz.

2 reacties op “Dé woontrends van 2019

Laat een reactie achter