Delfts blauw!

Delftsblauw

De oubolligheid voorbij

In eerste instantie is het Delfts blauw ooit ontstaan als een goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Grappig hoe het dan eeuwen later juist een prachtig stijlvol gegeven is geworden dat bekend is over de hele wereld. En eentje waar je ook vele kanten mee op kan. Zo kan het ‘netjes’ staan in de vorm van twee vazen bij oma op de schoorsteenmantel. Maar ook compleet anders, met een design tintje als ‘bordjes’ behang in een woon- of slaapkamer.

Delfts blauw behang

Delfts blauw behang

Delfts blauw behang

Subtiel vaasje of overdosis blauw

Hoe je de Hollandse trots toepast ligt geheel aan je voorliefde ervan. Maar beiden kan natuurlijk prima. Een kamer vol met blauw of een subtiel vaasje, wat jij wil!

Beeld 5

Beeld 6

Beeld 7

Beeld 8

En het is echt niet een must om nu echt Delfts blauw in huis te halen hoor. Het gaat om het algehele wit/blauwe Hollandse gevoel wat je creëert. Het kan ook zo zijn dat je met Chinees of Frans porselein de goede sfeer krijgt!

Beeld-9

Beeld 10

Ook in de tuin

Deze zomer ga je het Delfts blauw ook voor in de tuin zien, zo kan je je woonkamer en je tuin mooi bij elkaar betrekken! Ik heb ze gespot bij Westwing.nl en de Xenos.

Beeld-11

Willen jullie je Delfts blauwe tafereeltjes met mij delen? Ik ben zeer benieuwd.

Bronnen: Sacramento streetBijzonder mooi79 ideasEtsyonbekendLoft ConceptAventure deconsmblFlickrV belle blog en The Balcony Gardener.

Laat een reactie achter