Design radiatoren voor in de badkamer

Design radiator moderne badkamer met bad

De badkamer is een van de ruimtes in huis waar je komt om te ontspannen. In een mooi ingerichte badkamer kom je extra tot rust. Bij het inrichten van je badkamer kijk je natuurlijk naar het type badkamermeubels en de kleur tegels voor de muur en wat je op de vloer doet.

Ook de verwarming van de badkamer is iets wat je mee moet nemen bij het inrichten van je badkamer. De verwarming is al lang niet meer enkel een must have voor het op temperatuur brengen van je badkamer, maar ook een waar design item.

Wil jij je badkamer helemaal naar deze tijd inrichten? Dan kies je voor een designradiator. Vaak wordt de radiator niet enkel gebruikt voor het verwarmen van de ruimte, maar ook voor het drogen van de handdoeken.

Kortom: een must-have voor iedere moderne badkamer!

3 Aankooptips voor een radiator

1. Designradiator of niet?

Een verwarming is niet enkel meer ter verwarming van de badkamer, maar is tegenwoordig een echt onderdeel van de badkamer. Vaak hangt de radiator ook in het zicht. Het advies is dan ook om voor een designradiator te kiezen in dit geval.

Designradiator
2. Warmteopbrengst radiator

Let altijd op de warmteopbrengst van de radiator. Dit geeft namelijk aan hoeveel ruimte de radiator kan verwarmen. Zo kun je bepalen of de radiator het juiste formaat heeft, of dat je voor bijvoorbeeld twee radiators nodig bent.

Designradiator badkamer

Om te bepalen welke capaciteit radiator je nodig bent, dien je te letten op de volgende elementen:

  • De inhoud van de ruimte
  • De soort ruimte
  • De gewenste temperatuur van de ruimte

Voor een badkamer wordt vaak een gemiddelde temperatuur van 24 graden genomen.

3. Materiaal

Let ook op het type materiaal wat je kiest. Een aluminium of roestvrijstalen radiator is eenvoudig schoon te maken. Daarnaast warmen deze materialen veel sneller op dan een plaatstalen radiator.

Aluminium design radiator

Ben je zelf op zoek naar een mooie designradiator voor je badkamer? Radiator kopen van Cvkoopjes.nl? Zij bieden een ruim assortiment radiatoren aan, in verschillende prijsklassen en diverse materialen!

Bronnen: iStock en Pinterest

Laat een reactie achter