DIY “van alles wat” stijl

DIY “van alles wat” stijl

Ik ben geen echte pro, als het gaat om interieur en wonen. Wel ben ik een enorme liefhebber van mooie interieurs en stijlvol ingerichte ruimten en kan ik lang kijken naar inspiratiebronnen op het internet. Lees úren. Heel veel uren. Pinterest is één van mijn tijdverslindende favoriete site.

Ik ben een heuse Pinterestofiel geworden en ik word continu geprikkeld en geïnspireerd.

Tijdgebrek

Er is alleen een klein probleem. Het ontbreekt me totaal niet aan inspiratie en zin om aan de gang te gaan, integendeel. Ik pin er op los en parkeer alle DIY projecten systematisch op mijn borden maar het ontbreekt me vaak aan tijd. En een klein overschot aan kleine kinderen. Het zijn er slechts twee, maar in combinatie met een overvloed aan inspiratie kan dit funest zijn voor je interieur.

Althans, er is interieur, maar het raakt maar niet af. En het is in mijn geval veel van alles.

Ik wil jullie graag meenemen in mijn DIY “van alles wat” interieur volgens verschillende stijlen bestaande uit DIY projecten. Door elkaar en vooral on af. Met een knipoog maar om misschien wel wat herkenbaarheid aan te snijden en om te laten zien dat dit echt geen schande hoeft te zijn. Je bent niet alleen.

Driftwood

Allereerst  ben ik verzot op het bekende driftwood. Drijfhout is een veelzijdig product dat in interieurs zelf verwerkt wordt of als prima decoratie materiaal kan worden gebruikt.

Ikzelf ben enorm gecharmeerd van de verschillende lampen die je ermee kunt maken.

Driftwood lamp

Lamp van driftwood

Ik kreeg het idee om een bestaande hanglamp met transparante kap te beplakken met kleinere verschillende drijfhoutjes. Deze houtjes kun je in flinke zakken bij een willekeurig tuincentrum kopen.

Zak driftwood

Heb je net als ik tijdgebrek, dan kies je ervoor om de lamp er niet af te halen maar laat je hem gewoon hangen en beplak je de kap in etappes. Het resultaat is echt heel leuk. Raakt het niet af, dan hangt je lamp goed scheef. In mijn geval omdat ik begin met eerst één zijde te beplakken om te controleren of het wel goed sluit al die houtjes.

Lamp van driftwood

Ik heb mijn plakwerkzaamheden ook een keer gestaakt omdat de kat het nodig vond buiten kopjes te geven tegen mijn pallet die ik net in de witte acrylverf had gezet. Nadat ik dat gecorrigeerd had was de lamp ook weer vergeten. Maar het mag de pret niet drukken. Ik heb licht. Stylish licht en het komt heus een keer af.

DIY lamp van driftwood

Pallet projecten

Dan zijn er ook nog de waanzinnige projecten met pallets. Ik ben gezegend met een baan bij een bedrijf waar om de haverklap bruikbaar materiaal over is, zo ook de euro pallets.

Er zijn legio mogelijkheden. Bedden, hele lounge sets, de mooiste ideeën komen voorbij en ik wil ze allemaal maken, allemaal!

Pallet salontafel sustainable Decor

Ik heb me voorlopig beperkt tot de palletbar. Net als heel veel van mijn collega-pinterestofielen, simpelweg omdat deze in de categorie “te doen” valt voor de tijdgebrek slachtoffers onder ons.

Niet te moeilijk doen met schroeven en boren om de pallets aan elkaar te bevestigen, gewoon vastzetten met roestvrijstalen tie-raps en deze mee verven in de kleur die je kiest.

Buitenbar van pallet

Mijn bar is on af… ik heb nog geen passende tegels, hier en daar een kattenhaartje in de verf en mijn tie-raps zijn nog zo zwart als de nacht. Maar ik heb een bijna bar en mijn muntplant staat er prima.

Palletbar

Plaids

Verder word ik blij van de knusse plaids die in allerlei soorten en maten te vinden zijn. Felgekleurde varianten of juist rustige tinten, grof gehaakt of juist heel fijntjes gebreid.

Plaid

Gebreid plaid

Ik kan breien. Recht toe, recht aan, wat basissteken. En ik kan afkanten. Dan kun je dus “iets” maken.

Ik heb een poging gewaagd om met een rondbreinaald een gigantisch stuk te breien. Weinig tijd om me te verdiepen in de hoeveelheid steken dus maar gauw heel veel opgezet.

En ik moet zeggen, als je mijn plaid variant leuk drapeert over de stoel, dan is dat helemaal zo verkeerd nog niet.

DIY gebreid plaid

DIY gebreid plaid

Je moet hem ook echt gedrapeerd laten hangen en er niet onder willen kruipen, want in feite is het een gigantische lange rechthoekige loper geworden. Verre van handig om als heuse plaid te gebruiken. Twintig kleine kinderen naast elkaar zou je er wel warm mee kunnen houden maar ik hou het echt bij die twee. Maar ik heb een bijna plaid. En hij wordt vaak geprezen door visite.

Maar ze mogen hem alleen niet uit de drapeerstand halen!

Plaid DIY

De Haspel

Mijn pronkstuk waar ik mee af wil sluiten is de haspelklok. En niet alleen omdat ik hem zo leuk vindt omdat ik er de geboortedata van mijzelf, vriend en kits op heb gezet maar vooral omdat dit project af is. Helemaal af! En eigenlijk symboliseert dit DIY project dát waar ik zo enorm tekort aan heb naar eigen zeggen. Ik heb de tijd. Stylish tijd.

DIY Haspel klok

eigen foto 1 haspelklok

Bronnen: wtb solicitorsStudio A(rt) B(y) ZeeStyle Me Pretty, eigen beelden Eline, Little House off our1001 pallets, eigen beeld Eline, Pillow MintNina Ricci Maison, eigen beelden Eline, vtwonen en eigen beeld Eline.

4 reacties op “DIY “van alles wat” stijl

Laat een reactie achter