Een koele schaduwplek in je tuin

Je bent vrij, alle huishoudelijke taken zijn gedaan en er is eindelijk tijd om je in je tuin te installeren met dat ene boek dat al een aantal weken klaar ligt om gelezen te worden. Je glaasje Prosecco toont al druppeltjes condens terwijl jij je tuinstoel in de zon installeert, om zo heerlijk van de warmte te gaan genieten.

Slippers gaan uit en de benen omhoog, laat hoofdstuk 1 maar beginnen. Na een aantal bladzijden merk je dat die zon wel érg warm wordt, zweet druppelt langs je voorhoofd omlaag en eigenlijk zou je je even in moeten smeren. Daarna maar gauw even opfrissen, want die plakkerige zonnebrandcrème is ook niet alles. Je sluit je ogen en begint te denken; eigenlijk zou een stukje schaduw in de tuin wel erg fijn zijn, eentje die verplaatsbaar is, beschermt tegen de zon maar ook een stukje verkoeling brengt. Een Solero parasol is dan een perfecte oplossing.

Veel meer dan een houten parasol met een koordje

De gedachten aan een houten parasol met een touwtje doen ver onder voor het huidige aanbod anno 2016. Parasols zijn de laatste jaren namelijk steeds meer een uitbreiding van de woning geworden. Het openen en sluiten van het schaduwdoek met een touwtje –voor de liefhebber- bestaat nog wel hoor, maar als je je eens verdiept in de mogelijkheden vliegen de ‘push up’- en ‘easy turn’-systemen je om de oren.

Ik zal je niet vervelen met alle technische informatie over de exacte bediening, maar het is een feit dat er weinig kracht nodig is om de schermen eenvoudig te bedienen. Vrijhangende parasols (een parasol met de paal uit het midden) met afmetingen tot 400 x 400cm voor de achtertuin zijn licht en eenvoudig te bedienen. Een voorbeeld van zo’n parasol is de Solero Palestro, verkrijgbaar in een vierkante en rechthoekige afmeting.

Woontrendz- palestro-groot

Een goede aanvulling op zonnebrandcrème

De speciale eigenschappen van het doek maken deze schaduwmakers zo bijzonder. Solero parasoldoeken vormen namelijk een goede bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle Solero O’Bravia doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+. Dit is geen vervanger voor een goede zonnebrandcrème, maar wel een zeer welkome aanvulling.

Een knalrood doek, geen knalrode huid

Dat de parasols van Solero je huid beschermen tegen verbranden is duidelijk, maar wist je dat de parasol ook een bescherming heeft tegen zijn eigen verkleuring? Vaak zie je tuinparasols die van origine zwart waren, maar na een zomer al grijs met paarse strepen vertonen, dit komt door de zwakte van het pigment in het doek. Bij de professionele parasols van Solero komt dit niet voor, er is namelijk sprake van een hoge kleurvastheid in dit doek. Dit wordt grotendeels bepaald door de manier van kleuren.

De Solero parasoldoeken worden tijdens het productieproces tot in de kern van de vezel geverfd, vergelijk dit met een wortel die door en door oranje is. In tegenstelling tot andere doeken die ná het weven worden geverfd en daardoor alleen oppervlakkig gekleurd zijn. Snijd een radijsje doormidden en je begrijpt wat we bedoelen: van buiten rood, maar van binnen pigment loos. Door het doek door en door te kleuren, blijft het rode doeken jarenlang diep rood, Solero garandeert hier zelfs 4 jaar op.

Na regen komt zonneschijn

Eerlijk is eerlijk, we leven nu eenmaal in Nederland en hier laat de zon zich graag zien afgewisseld met een buitje. Het gevolg is dat je snel alle kussens naar binnen moet halen, wachten tot de zon weer schijnt voordat je alles opnieuw kunt gaan installeren. Zou het dan niet fijn zijn om deze kussens buiten te kunnen laten liggen onder een geopende parasol? Dit kan, de Solero parasols zijn namelijk waterafstotend waardoor je lekker kunt blijven zitten tijdens een zomers buitje.

Woontrendz-solero-parasol

Jij bepaalt wanneer de zon onder gaat

Een aantal tuinparasols van Solero zijn standaard uitgerust met een draadloze en oplaadbare verlichting, de Solero Accento. Deze hippe LED-lamp is eenvoudig in de parasol te klikken en op 2 manieren te gebruiken; laat de lamp naar beneden schijnen voor direct licht, of draai de lamp andersom voor licht in het doek. Dit creëert een sfeervolle verlichting waardoor je graag nog wat langer in de tuin blijft hangen. Pak er een fleece-dekentje bij en voor je het weet heb je je spannende thriller waarin je ’s middags begon alweer uit.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden naar deze kleurvaste, waterdichte en UV-beschermende parasols met unieke verlichting, dan hebben we een klein cadeautje voor je.

Gedurende de maand augustus ontvang je 10% korting op je aankoop bij Solero, met het gebruik van de volgende kortingscode: SOLERO-WOONTRENDZ activeer je de eenmalige korting van 10%. Vul deze in bij de kassa in de Solero webshop en pak nog gauw je nazomer-voordeel.

Laat een reactie achter