Een statement piece in de woonkamer: zo creëer je een eyecatcher

Bank groen

Je doet er maar al te graag alles aan om je interieur tot in de puntjes te stijlen. Het liefste ga je voor een inrichting die direct uit een woonmagazine lijkt te komen. Maar weet je niet zo goed waar je precies moet beginnen? Of wil je voorkomen dat je de plank helemaal mis gaat slaan? Geen zorgen. In dit artikel helpen we je erg graag op weg. We geven je alvast een paar handige tips waardoor het samenstellen van het perfecte interieur net even wat makkelijker is.

Kies altijd voor één item die je als eyecatcher in gaat zetten in de ruimte

Op het moment dat je graag een blikvanger in het interieur terug wilt laten komen, is het belangrijk dat je voor één item gaat. Hierdoor weet je zeker dat je de plank niet mis kan slaan en dat het geheel dus nooit te druk kan worden. Een goed voorbeeld van een eyecatcher in de ruimte is een bank. Want op het gebied van banken kun je het zo gek mogelijk maken als je maar wenst. Misschien pak je graag uit met een opvallende kleur of je gaat voor een trendy stofje. Materialen zoals een ribstof en velvet zorgen voor een luxe uitstraling en toveren je bank om tot die ene gewilde eyecatcher.

Pak goed uit op het gebied van kleur en materialen

Je mag dus zeker goed uitpakken op het gebied van kleur en materialen. Bovendien kun je kleur ook goed gebruiken om de ruimte optisch groter te laten lijken. Heb je bijvoorbeeld de bank uitgekozen in een opvallend kleurtje of een leuk stofje? Maak je interieur compleet met een tapijt in een kek printje, kussentjes in verschillende kleuren en texturen en vazen waar bloemen nog beter tot hun recht komen. Op het gebied van de accessoires in het interieur is er dus enorm veel mogelijk. Waar gaat jouw voorkeur het meest naar uit?

Zet je statement piece in de spotlight

Bij het creëren van een eyecatcher met een statement piece in de woonkamer, is de plek en omgeving erg belangrijk om het gewenste effect te creëren. Je wilt immers dat je statement piece opvalt en dat je een wow-factor creëert. De plek van je statement piece is hier allereerst belangrijk. Plaats het op een plek waar het direct in het oog springt, zoals in het midden van de kamer, aan het einde van een gang, of tegenover de ingang van de woonkamer. Hierdoor wordt de eyecatcher het middelpunt van de ruimte en trekt het de aandacht van iedereen die binnenkomt. Daarnaast is het belangrijk om voor contrast te zorgen, zodat je statement piece nog meer opvalt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld, andere drukke elementen of decoraties te vermijden. Bovendien kun je door middel van verlichting echt de schijnwerpers richten op je statement piece. Zorg voor goede verlichting rondom het item, zoals een spotje gericht op het statement piece of een sfeervolle lamp die het item uitlicht. Dit kan helpen om de aandacht nog meer op de eyecatcher te richten.

In een woonwinkel kun je erg veel inspiratie opdoen op het gebied van een eyecatcher in huis

Maar naast een bank kun je bijvoorbeeld ook goed uitpakken met een opvallende eettafel. Wat de beste keuze is, is voor een erg groot deel afhankelijk van je eigen smaak. Breng daarom snel een keer een bezoek aan een woonwinkel en doe daar de nodige inspiratie op voor je eigen interieur. Je krijgt daardoor meteen een goed voorbeeld van welke combinaties wel en niet werken. En dat maakt het uitzoeken van het interieur van je dromen dus ook veel makkelijker.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter