Met deze meubel tips laat je jouw woonkamer groter lijken

Met deze meubel tips laat je jouw woonkamer groter lijken

Als je een kleine woning hebt dan is de kans groot dat je misschien ook een krappe woonkamer hebt. En in een krappe woonkamer kan het soms lastig zijn om extra ruimte te creëren en de kamer open aan te laten voelen. Je wilt een uitnodigende sfeer creëren, maar door de kleine ruimte ben je beperkt en dat kan tot frustratie of een machteloos gevoel leiden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kleine woonkamer te openen en een luchtig gevoel te geven. Van de plaatsing van je banken en tot de kleuren van de meubels. Met deze meubel tips kun je je woonkamer ruimer laten lijken en het een meer open gevoel geven.

Kies voor lichte kleuren

Een van de beste manieren om een kleinere ruimte groter te laten aanvoelen, is door lichte en neutrale kleuren te gebruiken. Kies daarom voor meubelstukken in zachte tinten zoals wit, beige, crème en grijs. Vermijd donkere kleuren of te opvallende prints die de aandacht afleiden van de grootte van de kamer. Grote meubels in donkere kleuren kunnen de zelfs ruimte kleiner maken. Kies dus voor subtiele tinten die de woonkamer ruimtelijker maken zonder te overheersen. Als je wel graag een meubelstuk in een donkere kleur wilt, zorg er dan voor dat de rest van de ruimte, zoals de kleur op de muren, licht is.

Benut de ruimte die je wel hebt goed

Bij het uitzoeken van meubels voor een kleine woonkamer is de grootte van het meubelstuk van belang. Maar ook de ruimte die je tot je beschikking hebt. Kies daarom voor meubels die de ruimte niet overweldigen en makkelijk zijn in te passen. Misschien past een hoekbank wel perfect! Voorkom dat je de ruimte volpropt met te veel meubels. Een of twee grotere stukken en een paar kleinere items werken het beste. Hang ook spiegels aan weerszijden van je belangrijkste of grootste meubelstuk. Die werken reflecterend en kunnen het licht in de ruimte helpen weerkaatsen en de woonkamer groter laten lijken dan deze eigenlijk is!

Creëer visuele hoogte

Een andere goede manier om een kleinere woonkamer groter te laten lijken is door visuele hoogte te creëren met bijvoorbeeld hoge boekenkasten. Hogere stukken trekken de aandacht naar boven, waardoor de illusie van extra ruimte in een compacte kamer wordt gewekt. En het biedt ook weer wat extra opbergmogelijkheid. Je kunt ook accessoires zoals hanglampen aan het plafond hangen, die de aandacht naar boven trekken en tegelijkertijd sfeervolle verlichting geven aan je interieur.  Kies daarnaast voor stukken zoals stoelen of banken op pootjes. Door ruimte te creëren onder het meubelstuk oogt het luchtiger en ruimer.

Kortom, welke grootte woonkamer ook heeft, je kunt hem met een paar eenvoudige tips omtoveren tot een uitnodigende en stijlvolle ruimte! Begin met het zoeken naar meubels in lichte kleuren, kies strakke ontwerpen die de ruimte niet domineren en voor meer luchtigheid en openheid zorgen. En investeer in een paar goede opvallende items, maar houd het minimaal. Creëer tenslotte visuele hoogte met hogere boekenkasten, om zo de aandacht naar boven te trekken. Dat creëert een illusie van diepte en ruimte in een kleine kamer. Met deze tips in gedachten is het inrichten van een kleine woonkamer nog nooit zo eenvoudig geweest. Veel succes!

Een reactie op “Met deze meubel tips laat je jouw woonkamer groter lijken

  1. Pingback: Een statement piece in de woonkamer: zo creëer je een eyecatcher - Woontrendz

Laat een reactie achter