Excentriek met keramiek!

De interieurjunkies onder ons hebben het vast gezien. De alledaagse beelden van een appel, cactus, papegaai of pistool, vereeuwigd in een keramieken beeldje. Soms een eye catcher op zichzelf, soms een vaas of opbergplek.

Bloemen en opsmuk zijn niet nodig, het element is in alle eenvoud prachtig! Winkels liggen al een tijd vol met deze alledaagse dingen maar dan in keramiek. Het is hartstikke hip maar waar komt dit verschijnsel vandaan, is het een trend en wat kun je ermee? Ik kan heel kort zijn met het antwoord: geen idee. Het is een trend die zich sterk ontwikkelt en waar inmiddels allerlei varianten op verschijnen. Het is lastig te achterhalen waar deze trend vandaan komt of wie ooit de eerste was.

Nu is dit natuurlijk alles behalve een bevredigend antwoord dus volg ik dit verhaal met mijn visie op deze trend.

Keramiek, een verzamelwoord voor onder andere aardewerk, steengoed en porselein

Pols Potten

De keramieken accessoires, veelal in minimalistisch wit en geglazuurd kun je curiosa noemen in gekke, niet alledaagse thema’s. Speelgoed voor volwassenen! De fabrikanten die deze producten maken laten zich inspireren door Frans brocante en Scandinavische invloeden. Waarom? Brocante wordt gezien als semi antiek, accessoires en meubelen waarbij de intentie is deze te bewaren om de karakteristieke waarde.

Scandinavisch design onderscheidt zich door veelal wit omdat lichtopbrengst een grote rol speelt in deze landen.

De thema’s voor deze accessoires werken vervreemdend en zijn daarom een echte eye catcher.

Het lijkt alsof men het vergankelijke van het ‘ding’ wil vastleggen, ananassen vergaan, pistolen zijn geen accessoire en hele grote muffins bestaan niet (nog niet)! Misschien verklaard dit waarom juist deze type accessoires terrein winnen. Ach het maakt ook niet uit, ik vind het leuk!

Om jullie te inspireren een aantal leuke toepassingen!

3 | #buroannika 4 | #buroannika 5 | Klevering 6 | Pols Potten 7 | House Doctor

Als ik dan toch een voorloper mag aanwijzen van dit alles, is dit naar mijn idee Marcel Wanders met de vaas waar hij echte eieren gebruikt heeft als mal!

Een designklassieker uit 1997 en inmiddels bijna 20 jaar oud!

8 | Marcel Wanders

Nu  wordt er veelal geschreven over trends die opduiken waar al een naam aan verbonden is. Aangezien dat bij deze keramieken accessoires niet het geval is daag ik jullie uit om een passende naam te verzinnen voor deze trend!

Deel je ideeën op social media of op Woontrendz! Zijn jullie al om? Laat het zien!

Bronnen: Pols Potten, #buroannika, Klevering, House Doctor, Marcel Wanders

Laat een reactie achter