Een eerbetoon aan de kleur geel

Een eerbetoon aan de kleur geel

Ik spreek denk ik voor iedereen dat de kleur geel fantastisch past in dit seizoen. Hoewel het warme weer nog op zich laten wachten willen we weer kleur in ons interieur na de donkere winterdagen! Met de lente in aantocht en Pasen voor de deur kunnen we niet om de kleur geel heen.

Ik zie het terug in de natuur, tijdschriften, seizoensbloemen-/bollen en accessoires. Wanneer deze periode echter weer achter de rug is, gaat naar mijn idee een deel van de kleur weer uit de winkels en zal zich over een jaar weer laten zien. Zonde vind je ook niet?!

In dit blog een eerbetoon aan deze vrolijke kleur en haar prachtige eigenschappen:

Geel doet denken aan de zon en is daarom goed voor jouw gemoedstoestand

Wist je dat geel door haar lichte, stralende verfkleur geschikt is voor donkere of kleine kamers en kamers op het noorden? Door het toepassen van de kleur geel op de wanden, breng je een zomerse gloed in je interieur. Dit komt doordat het beetje licht dat naar binnen valt door geel wordt versterkt.

Bij het verven van een muur heb je door de fijne kleureigenschappen van geel de luxe om, in tegenstelling tot bij veel andere kleuren, de wand te verven waar jouw voorkeur naar uit gaat! Dit scheelt weer uitzoeken hoe je optimaal gebruik kan maken van de lichtinval in jouw woning!

Tip: doorgaans kies je voor de wand tegenover een raam of waar veel natuurlijk licht op valt om de kleur op het mooist uit te laten komen.

Gele wand in het huis van blogger Leonie Koenders

Dit eerbetoon komt deels uit mijn eigen passie voor kleur en voor geel. Ik heb zelf twee jaar geleden samen met mijn vriend de keuze gemaakt om één van de wanden in ons appartement te schilderen in RAL 1018, citroengeel. Tot op de dag van vandaag is de wand een goede keuze geweest, op de grijste dagen is het altijd zonnig in huis!

Geel brengt creativiteit

Wist je dat geel staat voor inspiratie en dynamiek? Daarom is deze kleur bijvoorbeeld zeer geschikt voor een werkkamer of speelkamer waar leren, productiviteit en samenwerken belangrijk zijn.

Pas hier wel op dat je het niet alle wanden geel maakt of er een goede tegenkleur aan hangt, zoals op de foto, zodat het niet onrustig wordt.

Geel brengt creativiteit

Ook zou geel een helende werking hebben en daarom ook goed toe te passen zijn in ruimtes met betrekking tot menselijke genezing. Dit geldt dus ook voor de slaapkamer, wie weet wat voor een ‘creativiteit’ door geel naar boven komt? ;)

creëer en varieer

Wist je dat hoewel geel een dominante kleur is zich toch goed laat combineren met andere kleuren en stijlen? Dat maakt de kleur breed toepasbaar. Denk aan geel bij een meubel, accessoire of klein detail.

Zwart wit in een klassiek interieur met geel als accessoire:

Accessoires in het geel met zwart en wit

Taupe-/bruintinten met geel als kleuraccent:

Geel met taupe gecombineerd

Geel terug laten komen in een prominent meubelstuk (ook leuk als DIY):

Geel dressoir meubel

Of als klein detail in bijvoorbeeld het behang:

Geel detail in behang

Vergeet ook zeker de trendkleur koperoranje, pasteltinten en blauw niet!

Kortom ga met geel een tandje verder dan de lente en geef de kleur het hele jaar een plekje in je huis!

Durf jij dit aan of heb je de kleur geel al verwelkomd in jouw interieur?
Laat het zien of reageer!

Bronnen: VT Wonen, De Rolf Groep, RDuJour, Levis, Éénig wonen, Design Sponge

2 reacties op “Een eerbetoon aan de kleur geel

    • Leonie Koenders zegt:

      Hoi LB,

      Het gele sideboard is van IKEA en valt in de serie Trollsta. Deze serie is inmiddels niet meer te verkrijgen bij IKEA. Op internet wordt deze meubelserie nog wel tweedehands aangeboden.

Laat een reactie achter