Gemakkelijke tips om je woonkamer een opknapbeurt te geven

Wil jij je woonkamer opknappen, maar hier niet teveel geld aan kwijt zijn? Dat kan! Ik geef je 5 tips waarmee je jouw woonkamer makkelijk en snel een opknapbeurt kunt geven. En dat alles voor een klein budget.

Tip 1: Meubels opknappen

Je kunt natuurlijk voor nieuwe meubels kiezen, echter merk je dat direct in je portemonnee. Een goedkopere oplossing is om je huidige meubels op te knappen. Zo kun je je kast of dressoir schuren en in een nieuwe kleur verven. Of je stoelen bekleden met een nieuw stofje. Zo krijgt je woonkamer direct een nieuw gezicht!

Tip 2: Muurdecoratie

Je woonkamer snel een nieuwe look geven? Kies dan voor nieuwe muurdecoratie. Je kunt kiezen voor één grote poster of een schilderij aan de muur. Of kies voor een speelsere indeling met meerdere lijstjes aan de muur. Zo krijgt je muur een nieuwe indeling en stijl en zo ook je woonkamer.

Je kunt natuurlijk een kant een klaar schilderij kopen, maar je kunt ook zelf posters drukken voor in je lijstjes. Zo maak je jouw eigen muurdecoratie.

Woonkamer met posters boven de bank

Bron: Pinterest

Zwart wit posters aan de muur woonkamer

Bron: Pinterest

Tip 3: Woonkamer herindelen

Heel makkelijk én gratis! Kijk eens of jij je woonkamer kunt herindelen. Kun je de eethoek omdraaien met de zithoek? Of kun je de bank en de stoelen van plek wisselen en de TV net aan de andere kant van de kamer zetten?

Een bank hoeft niet persé tegen een muur te staan, deze kan ook deels de kamer inkomen, of bijvoorbeeld voor het raam langs. En een kast kan soms ook als roomdivider dienen. Of misschien kun je de eetkamertafel draaien?

Woonkamer met eettafel, bank en kast, ruimtelijk ingedeeld

Bron: Pinterest

Tip 4: Saus een muur

Dit heb ik zelf vorig jaar in mijn woonkamer gedaan. Ik was flauw van de witte muren en wilde mijn woonkamer een nieuwe look geven. Nieuwe meubels zou een te dure uitgave worden, dus koos ik voor een nieuwe kleur op de muur. Twee muren zijn grijs geworden, waardoor mijn witte bank nu een stuk mooier en warmer uit komt!

Nu heb ik voor een grijs tint gekozen, maar je kunt je woonkamer ook meer kleur geven, door een felle kleur op de muur (of een gedeelte hiervan) te sauzen. Zo weet je zeker dat je woonkamer een nieuwe look en feel krijgt!

Zeegroene muur woonkamer

Bron: Pinterest

Gele muur woonkamer

Bron: Pinterest

Tip 5: Accessoires

Verander van accessoires om je woonkamer een frisse opknapbeurt te geven. Zo kun je kiezen voor hele nieuwe accessoires, of accessoires in een nieuwe kleur. Helemaal “in” dit jaar zijn cactussen. Veranderen je interieur door het toevoegen van cactussen!

Cactussen woonkamer inrichting

Bron: Pinterest

Je kunt jouw tafel een nieuwe look geven, door hier een dienblad op te plaatsen, vol met kaarsen. Zo krijgt je woonkamer direct meer sfeer en warmte en een nieuwe look. Of kies voor een combinatie van cactussen en kaarsen of in het voorjaar voor narcissen.

Woonkamer accessoires cactussen

Bron: Pinterest & Pinterest

Of kies voor het toevoegen wat kleur in je interieur. Dat kun je al heel simpel doen door het plaatsen van verschillende kleurrijke wilde bloemen.

Kleurrijke bloemen in je woonkamer

Bron: Pinterest & Pinterest

Met welke tip ga jij jouw woonkamer opknappen? Heb jij nog andere makkelijke tips om je woonkamer op te knappen? Laat het ons weten in een reactie!

Bron hoofdfoto: Pinterest

7 reacties op “Gemakkelijke tips om je woonkamer een opknapbeurt te geven

  • Anniek Bakker zegt:

   Hi Noor,
   Op z’n Frans heet deze kleur: “vert canard”, wat op z’n Nederlands staat voor groen-blauw. Welk merk saus ze hier gebruikt hebben, kan ik helaas niet achterhalen voor je. Mijn advies is om deze foto mee te nemen naar de winkel en er dan een kleurenwaaier naast te houden.
   Succes en tag je ons in je foto als jouw muur deze kleur heeft? Wij zijn heel benieuwd!
   Liefs, Anniek

 1. Naomi zegt:

  Mijn inrichting is een beetje blauw, grijs, groen. Nu ik de frisse kleurtjes zie heb ik toch een beetje spijt dat ik niet meer geel in huis heb gebracht, misschien ga ik alles wel omgooien. Bedankt voor de inspiratie, haha

Laat een reactie achter