Hoe bescherm je jouw tuinmeubilair?

Tuinmeubilair beschermen

Harde wind, regen, hagel of zelfs sneeuw. Hoe bescherm jij jouw tuinmeubilair hier tegen? Ruim je het op, of laat je het buiten staan met bescherming?

Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je ervoor kiezen om je tuinmeubelen op te bergen, of buiten te laten staan. Besef je echter wel dat de meeste tuinmeubelen gemaakt zijn voor de warmere temperaturen. Ze onbeschermd, de hele winter buiten laten staan is dus niet aan te raden. Maar ook de zon kan een boosdoener zijn voor jouw tuinmeubelen.

Dus nu de vraag… hoe kun jij jouw tuinmeubilair beschermen tegen alle weersinvloeden? Wij gingen voor jou op onderzoek uit naar de diverse mogelijkheden.

Tuinmeubilair beschermen & opbergen

Heb je binnen geen ruimte, dan kun je diverse producten krijgen om je tuinmeubilair te beschermen.

Afdekhoes voor je tuinmeubilair

Zo kun je een loungeset afdekken met een speciale afdekhoes. De kussens van je loungeset moet je wel binnen leggen natuurlijk! Eventueel kun je deze kussens ook bewaren in een speciale afdekhoes. In de zomer kun je deze hoes dan gebruiken als je de kussens buiten laat liggen. Zo zijn ze toch beschermd!

 Tip: was de kussen hoezen van je tuinmeubilair in het voorjaar, zo start je het zonnige seizoen weer fris!

Wist je overigens dat je de tuinhoezen zelf ook af en toe moet laten ademen? Zo kunnen ze doorluchten en behouden ze hun kwaliteit! Leg de hoes over iets heen om deze goed te laten doorluchten, dus niet plat op de grond.

Tuinmeubilair beschermen in de winter

Opbergbox

Een alternatief voor de afdekhoes is een opbergbox. Hierin kun je bijvoorbeeld je tuinstoelen kwijt, maar ook je tuinkussens. Zorg er wel voor dat je een waterdichte opbergbox kiest. Dan weet je zeker dat je set en kussens droog blijven.

In de zomer, als je meubels in de tuin staan, kun je deze box weer gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen of voor gereedschap. Zo heb je altijd een nette en opgeruimde tuin!

Onderhoud tuinmeubelen

Het onderhoud van je tuinset is, naast de bescherming, net zo belangrijk. Hoe beter jij je tuinset onderhoud, hoe langer deze mee gaat. Afhankelijk van het materiaal van je meubilair, moet je deze op verschillende manieren onderhouden. Sowieso is het goed om je meubelen regelmatig schoon te maken met een sopje.

Houten tuinmeubilair

Heb je houten tuinmeubilair, dan kun je deze speciale olie zetten. Zo kun je ze extra beschermen tegen de diverse weersinvloeden. Bij houten tuinmeubilair is het advies om deze minimaal 2x per jaar in de olie te zetten. Idealiter doe je dit aan het begin én aan het einde van het seizoen. Is je tuinset wat grijs uitgeslagen? Dan kun je de originele houten kleur weer terughalen door je meubelen met olie te bewerken.

Je kunt houtrot van de poten deels tegengaan, door de poten te voorzien van rubberen nopjes. Zo staan de poten niet direct in contact met water op de grond en zullen ze dus veel minder water opzuigen.

Aluminium en kunststof tuinmeubilair

Dit type meubilair vraagt minder onderhoud. Maak de set regelmatig schoon met een sopje en je kunt hier lang van genieten. Gebruik geen harde borstel, want dat kan krassen veroorzaken waar weer extra vuil in kan blijven zitten!

Tuinset beschermen en onderhouden

Wat doe jij om jouw tuinmeubilair te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden? Ben jij op zoek naar middelen om jouw tuinset te beschermen tegen de regen, zon of de sneeuw? Kijk eens op exclusieve tuinmeubelen, hier vind je alles voor jouw tuin!

Bron: iStockphoto

Laat een reactie achter