Inspiratie voor een Shabby chic interieur

Shabby chic brocante wonen

Het is veel meer dan een trend, meer een liefhebberij of voor sommige enthousiastelingen zelfs een ware levensstijl: de Shabby chic inrichting. Gerealiseerd met mooie doorleefde meubels met een karakter, genaamd brocante.

De betekenis van brocante is:

Tweedehands spulletjes met een doorleefd uiterlijk, veelal in wit en pastel tinten.

In dit artikel geef ik je inspiratie voor een Shabby chic interieur.

Shabby chic wonen inspiratie

Shabby chic interieur

Bron: Foxhollowcottage.com

Steeds meer mensen struinen de verschillende brocante markten af op zoek naar prachtige oude schatten. Vooral in de zomer is er elk weekend wel ergens een markt te vinden. Zelf vind ik het ontzettend leuk om tussen al die oude spulletjes te snuffelen.

Shabby chic brocante interieur

Bron: Brocanteblog.nl

Dat had ik 5 jaar geleden nooit gedacht, ik was toen nog voornamelijk van de strakke hoogglans meubels. Hoe anders is dat nu!

Toen ik ging samenwonen bestond ons huis voornamelijk uit IKEA-meubels, niks mis mee hoor maar het mistte wel wat warmte. Op een gegeven moment zijn we naar het (vind ik) leukste oude straatje van Deventer verhuisd en kwamen we in een oud, sfeervol huis te wonen. En dan werd er ook nog eens elke zomer een brocante markt voor onze deur georganiseerd.

Zo kwam ik in aanraking met deze karakteristieke stijl.

Stijlen binnen een Shabby chic inrichting

Binnen de Shabby chic stijl zijn er weer een aantal verschillende ‘sub stijlen’, zo kan je voor de echte Franse romantiek gaan met veel kant, roze, mint en bloemetjes of voor wat stoerder met doorleefd hout, stenen beelden en bontjes.

Shabby chic brocante interieur

Bron: Blogspot Nelly Vintage Home

Shabby chic wonen

Bron: Blogspot Warren Grove Garden

Shabby chic brocante inrichting

Bron: The Treasured Home

De complete crisp white versie kan ook erg prachtig zijn maar niet voor iedereen weggelegd aangezien het nogal besmettelijk is ;-).

Brocante inrichting

Bron: Blogspot Wellie Boots and Muddy Paw Prints

Deze stijl is misschien niet direct een allemansvriend door de uitgesprokenl liefelijke details, toch vind ik dat het heel goed te combineren valt met bijvoorbeeld de Scandinavische stijl en hoeft het echt niet allemaal zo schattig te zijn.

Juist die oude apothekerspot, dat doorleefde speelgoed of die gescheurde koffer geven karakter aan de inrichting.

Shabby chic brocante wonen

Bron: Showhome.nl

Shabby chic inrichting

Bron: Blogspot Entermyattic

Wat vind jij van Shabby chic wonen?

Hopelijk zijn jullie ook een beetje verliefd geworden op deze nieuwe oude liefde van mij!

Ik ben erg benieuwd of er nog meer mensen zijn die deze stijl al in hun huis hebben verwerkt. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen het combineren. Laat hieronder een leuke reactie achter!

3 reacties op “Inspiratie voor een Shabby chic interieur

  1. Sonja zegt:

    Ik ben bezig mijn badkamer shabby in te richten. Mijn douche is industrieel, van ijzer. Van oude luiken kastjes gemaakt. Het is echt super. Gr Sonja

Laat een reactie achter