Interieurtrends herfst 2014: drie woonkamer stijlen

Interieurtrends herfst 2014 - Sweet Sixties

Of het nu om mode of om ons interieur gaat – met elk seizoen verschijnen er weer nieuwe trends die ons inspireren en motiveren onze stijl te veranderen. Deze herfst is het niet anders.

Westwing heeft drie stijlen ontwikkeld die ieder op een andere manier de herfst perfect belichamen en onze interieurs omtoveren tot ware pronkstukken. De interieurstijlen Cool Country, Etno Chic en New Sixties Love zijn stijlvol, charmant en gewoonweg prachtig sensationeel.

Ze passen daarnaast perfect bij de interieurtrends van het najaar 2014. Lees snel verder en ontdek deze drie fantastische interieurstijlen! Je komt ook te weten hoe je gratis een €15 waardebon voor de Westwing shop kunt krijgen via Woontrendz.

Herfst stijl 1: Cool Country

Interieurtrends herfst 2014 - Cool Country

De cool country stijl is afgeleid van de landelijke stijl met een industriële edge. Denk hier aan industriële lampen en metalen design stoelen. Aangezien het herfst is warmte een must. Om dit een beetje terug in het interieur te brengen wordt er veel gebruik gemaakt van hout en schapen huiden die als versiering op stoelen of als tapijt op de vloer kunnen dienen. Must-haves van deze stijl zijn een grote massief houten eettafel evenals een grote, zachte bank waar je heerlijk op kan loungen – comfort staat bij deze stijl namelijk op de voorgrond.

Verder is het kleurenpalet van de landelijke stijl zeer ingetogen met veel crème tinten. De Cool Country heeft deze zachte tinten nog steeds als het basis palet, maar er wordt hier plaats gemaakt voor veel gedurfdere, industriële kleuren zoals donkergrijs, zwart en donkergroen. Dit zorgt voor een mannelijk maar toch ook charmant geheel dat zeker een ‘wow effect’ zal brengen.

Herfst stijl 2: Etno Chic

Interieurtrends herfst 2014 - Etno Chic

De Etno Chic stijl is een perfecte match voor mensen die de wereld bereisd hebben en dit graag in hun interieur willen laten weerspiegelen. De kleuren die aan Indische specerijen en woestijnen in verre landen doen denken passen feilloos bij de kleuren van de herfst. Denk dan bijvoorbeeld aan de bladeren die van de bomen vallen.

De Etni Chic stijl straalt zorgeloosheid uit en is zeker geen strakke of moderne stijl. De materialen die bij deze stijl gebruikt worden zijn vooral natuurlijke materialen zoals hout met accenten van metaal die de stijl helemaal af maken. Denk hier aan Marokkaanse thee dienbladen, kaarsenhouders en lampenvoeten. Afrikaanse zig-zag prints op kussentjes en accessoires zoals leren poefs en kelim tapijten zijn echte must-haves als je deze stijl zelf in huis wilt implementeren.

Herfst stijl 3: New Sixties Love

Interieurtrends herfst 2014 - Sweet Sixties

Het is gewoonweg ongelooflijk hoe goed de stijl van de jaren 60 bij de Scandinavische stijl past. De New Sixties Love stijl mixt deze twee samen voor heerlijke sfeer en geweldig resultaat. Het harde, koude plastic van de jaren 60 maakt plaats voor hout, wat natuurlijk veel beter bij de koude herfst past. Accenten van koper zorgen ervoor dat we de jaren 60 niet vergeten waar de organische, ronde vormen ook worden behouden.

Het kleurenpalet van de New Sixties Love stijl bestaat voornamelijk uit pastelkleuren, die de koperen accenten nog beter tot hun recht doen laten komen. Retro behang met vrolijke patronen in lichte kleuren passen heel goed bij deze stijl. Het is alleen wel van belang dat dan de meeste muren wit blijven voor een optimaal effect. Must-haves voor deze stijl zijn pastelkleurige meubelen met houten accenten.

Kortom, de dagen worden korter en kouder, maar met deze herfst trends en onze tips en trucs zal je zien dat je het huis helemaal niet meer wilt verlaten!

Deze interieurtrends en stijlen in jouw interieur?

Westwing heeft de interieurstijlen zelf bedacht, maar biedt in haar online shop ook de producten aan die bij deze stijlen passen. Via de Westwing webshop kun je dus de interieurtrends van de herfst 2014 in je eigen interieur halen.

Om in deze shop iets te kunnen bestellen, moet je lid zijn van Westwing Home and Living. Maar… niet getreurd! Lidmaatschap is gratis. Meld je aan via Woontrendz via deze pagina en ontvang meteen een waardebon van €15 voor de Westwing online shop.

Klik hier en ontvang een Westwing voucher

Laat een reactie achter