Je woonwensen in kaart brengen

Je woonwensen in kaart brengen

Soms kan het lastig zijn om te weten wat je nu echt graag wil in je interieur. Je wordt overspoelt met keuzes en je kunt het gewenste eindresultaat uit het oog verliezen. In deze blog geef ik je handvatten voor de eerste stap van het maken van een interieurplan: je woonwensen in kaart brengen.

Voordat je begint met het maken van een interieurplan, is het in kaart brengen van je woonwensen belangrijk. Met een concreet doel kun je gericht te werk gaan. Dit doel stel je vast door het in kaart brengen van het eind resultaat.

Om dit concreet en goed voor ogen te krijgen, heb ik een stappenplan gemaakt. Dit stappenplan is voor mij tijdens mijn werk als interieuradviseur een houvast bij inventarisatiegesprekken.

Stappenplan advies

Welke ruimte wil je gaan (her)inrichten?

Ga na welke ruimte je wilt gaan (her)inrichten. Gaat het om een woonkamer, slaapkamer of misschien wel een badkamer? Voor het (her)inrichten van een woon- of slaapkamer zijn andere voorbereidingen nodig dan voor een badkamer of keuken.

Slaapkamer inspiratie

Wanneer duidelijk is over welke ruimte het gaat kun je onderzoek gaan doen. Denk na over wat voor functies de ruimte moet hebben. Wil je in je keuken, naast koken, ook eten of misschien ook wel televisie kijken?

Dit kun je doen door middel van een vlekken plan. Elke functie is een vlek, welke je kunt tekenen in je plattegrond schets. Met dit resultaat kun je kun je de ruimte dan in een volgend stadium gaan indelen.

Stappenplan tekening

Wat mis je in je huidige interieur?

Nagaan wat je miste in je vorige interieur, is een manier om er achter te komen wat je belangrijk vind in je nieuwe interieur.

Denk aan je eigen wensen, maar ook de wensen van je man, kinderen of andere huisgenoten.

Vraag ook wat zij willen, hoe zij hun ideale woonomgeving zien. Misschien mis je sfeer, kleur of ruimte. Bedenk het maar zo gek. Met deze bevindingen kun je na deze voorbereiding aan de slag.

Kleurinspiratie

Wat is je budget?

Voordat je aan de slag gaat met jouw bevindingen uit stap één en twee, is het belangrijk om een budget te bepalen. Denk na of dit grote of juist wat kleinere project mag gaan kosten. Hiermee beperk je de keuzes en houd je het overzichtelijk. Houd in gedachten dat de kosten voor je interieur een investering zijn. Je maakt namelijk je woondromen waar. Aan de slag!

Bronnen: Laura’s advies, Laura’s adviesuvesauerJe interieur inrichten en Mod Home

Laat een reactie achter