Een inspiratievol kantoor, tips en trucs!

Een inspiratievol kantoor, tips en trucs!

Werk anno 2015 is in beweging. De term ‘het nieuwe werken’ slingert je om de oren en nu de pensioenleeftijd steeds wordt uitgesteld kunnen we er niet meer om heen; werken was al belangrijk maar hoe we het werk kunnen uitvoeren wordt steeds belangrijker!

Werken, wanneer je maar wilt en waar je maar wilt. Veel bedrijven omarmen deze hoofdgedachte van het nieuwe werken maar wat heeft dit voor een gevolgen voor het interieur?

Je eigen plekje binnen het bedrijf zoeken we niet meer op een vaste werkplek maar binnen de organisatie

De uitstraling van het gehele bedrijf wordt dus steeds belangrijker. Nu kost enige aanpak veel geld dus daarom uit alle mogelijkheden: drie keer inspiratie voor een kantooromgeving passend bij het nieuwe werken.

Losse informatie samen één geheel

Iedereen kent de traditionele markerborden, krijtborden en prikborden. Veelal willekeurig opgehangen in de ruimte en hangen vaak te vol door de vele documentatie die er op gepind wordt.

Rust in het ophangen van notities of kenbaar maken van belangrijke informatie kun je creëren door de oppervlakken optimaal te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een wand volledig bedekt met kurk; niet duur en hartstikke praktisch. Of ga aan de slag met krijtverf.

Tegenwoordig kun je deze in allerlei kleuren laten mengen en zijn ze ook mogelijk met een magnetische toevoeging. Praktisch en tegelijk een mooie uiting voor een afdelingscheiding of huisstijl!

Groen!

Toch wel een beetje het nadeel van een kantoorbaan; je krijgt overdag weinig mee van buiten! De binnen-buiten relatie is dus juist op het kantoor erg belangrijk. Het toepassen van planten verhoogt de werkproductiviteit en geeft je toch het gevoel van buiten zijn.

Wist je dat planten op subtiele wijze goed zijn voor mensen en gebouwen?

Planten werken mee aan het verbeteren van akoestiek en achtergrondlawaai. Planten zorgen voor een gevoel van welzijn in het interieur. Ook kunnen planten verbetering in de luchtkwaliteit met zich mee brengen.

Groenen plantenwand op kantoor

Groene kantoorruimte

 

Bureau Lakenvelder

Bomen op kantoor

Times flies when you’re having fun!

Er is helemaal niets mis met een kantoor gericht op functionaliteit. Wil je een inspiratievolle werkomgeving creëren voor je werknemers en daarmee ook een indruk achter laten op de bezoekers? Ga opvallen! ..en dit kan op vele manieren zoals je ziet:

Foto 7 | Antsmagazine

Foto 12 | Bloomberg

Foto 11 | Google

Foto 10 | Interieurdesign

Foto 9 | Freshome

Foto 8 | Antsmagazine

Ik zou graag werkzaam zijn in een ‘grote mensen speeltuin’. Wat vinden jullie van jullie eigen werkomgeving en wat doen jullie er dagelijks aan om de werkomgeving zo leuk en inspiratievol mogelijk te houden? Deel het op Woontrendz!

Bronnen: ELLE DecotrationOffice SnapshotsHEYLIGERS Design+ProjectsPons + HuotBureau LakenvelderRetail designblogAnts magazineOberg Hadmyr Architects LtdGoogle Amsterdamonbekend en Bloomberg.

6 reacties op “Een inspiratievol kantoor, tips en trucs!

Laat een reactie achter