Kerst tussen de verhuisdozen

Kerst tussen de verhuisdozen

Met Thoma Post makelaar Amsterdam heb je je droomhuis aan de gracht gevonden. De koop is gesloten en de sleutel kan je 1 december ophalen. Je kijkt uit naar het schilderen en uitvoeren van andere klusjes in het huis. En dan besef je je ineens: je gaat je eerste Kerst vieren in het nieuwe huis! Maar hoe ga tussen klussen en verhuizen in ook nog eens het huis versieren? Met deze tips vier je gewoon Kerst, maar dan een beetje anders.

Koop iets nieuws

Waar is die verhuisdoos gebleven met de kerstversiering erin? Uiteraard heb je alles goed gelabeld, maar tussen werk en verhuizen is het gewoon lastig om te onthouden waar alles is. Misschien heb je deze dozen wel in een tijdelijke opslag staan. Geef jezelf rust en koop wat nieuws binnen de huidige kersttrends. Een paar leuke kandelaars bijvoorbeeld of een mooie guirlande die je voor het raam kan hangen met lampjes en een paar ornamenten erin. Zo geef je je nieuwe huis toch een beetje kerstsfeer mee.

Alternatieve kerstboom

Het is lastig om een kerstboom te plaatsen als je bezig bent met verhuizen. Het zal snel in de weg staan. Ga dan voor een alternatief, zoals een houten kerstboom die makkelijk te verplaatsen is. Kies voor een tafelboompje, compleet met miniversiering of wandel even langs bij de bloemist voor een sfeervol opgemaakt kerststuk. Een dergelijk alternatief brengt je huis in kerststemming, zonder dat het al te veel in de weg staat. Of kies voor muurstickers met allerlei kersttaferelen, waaronder een heuse kerstboom, om het huis te versieren.

Favoriete muziek

Zorg dat je tijdens het verhuizen een lekker muziekje kan opzetten. Om in de stemming van de feestdagen te komen, maak je een lekkere lange Spotify lijst vol kerstliedjes. Vooral de uptempo liedjes helpen bij het klussen en inrichten van je woning. Swing dus op Rockin’ Around The Christmas Tree en Mariah’s All I Want For Christmas. Dat is al een heel fijne muzikale versiering in het huis.

Kerstdiner

Wil je koste wat het kost je eerste kerstfeestje hosten in je nieuwe huis? Zorg dan in ieder geval dat de keuken, woonkamer en eetgedeelte op orde zijn tijdens de verhuizing. Al die spulletjes die je nog moet uitzoeken zet je op kamers die toch nog niet zijn ingericht. De grand tour van het huis kun je altijd tijdens de housewarming party in het nieuwe jaar geven. Zorg voor een mooi gedekte tafel met een kerstkleed en bijpassende servetten. Kaarsen op tafel en je bent eigenlijk al klaar om te genieten van een heerlijke kerst in je nieuwe huis.

Kerstfilms

Geen zin in een uitgebreid diner? Plof dan lekker op de bank en ga kerstfilms streamen. Er zijn er heel wat om van te genieten in allerlei stijlen. Geniet van Scrooge op zijn Muppets’ of kijk naar The Santa Clause. Er zijn dit jaar weer veel nieuwe kerstfilms uitgekomen via streamingsdiensten. Lekker hapje en drankje erbij en je bent helemaal in de kerststemming.

Fijne feestdagen!

Laat een reactie achter