Kerstboom versieren: 7 tips voor de mooiste boom

Kerstboom versieren: 7 Tips voor het versieren van je kerstboom

Het versieren van je kerstboom kan wat mij betreft beginnen! Het blijft alleen toch een discussie puntje, mag de kerstboom nou wél of niet voor Sinterklaas het huis in? Zelf vind ik het wel fijn om zo lang mogelijk van je boom te genieten. Heb je een echte kerstboom dan is het vaak wat lastiger om hem ruim een maand te laten staan zonder dat hij al zijn naalden verliest. Wil jij al op tijd van je kerstboom genieten? Ga dan voor een kerstboom met kluit of een kunstkerstboom.

Het versieren en optuigen van de kerstboom vind ik altijd een magisch moment. Hierbij geef ik je 7 tips om jouw boom te versieren.

Kerstboom versieren doe je zo!

#1. Zet kerstmuziek aan

Om echt in de kerstsfeer te komen mag kerstmuziek natuurlijk niet ontbreken. Dus zet Skyradio op of zoek een kerst playlist in Spotify en start met het versieren van je kerstboom.

#2. Zoek een goede plek voor je kerstboom

Dit klinkt misschien heel logisch, maar een goede plek voor je kerstboom is niet voor iedereen makkelijk. Al met al is een gemiddelde kerstboom ruim een meter in doorsnee, dus zorg dat je de ruimte hebt. Ook niet onbelangrijk is het hebben van een wandcontactdoos in de buurt zodat je kerstverlichting kan branden.

Maak je gebruik van glazen kerstballen? Zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt om langs de kerstboom te kunnen lopen zonder dat je kerstballen uit de boom vallen. Heb je geen plek in de woonkamer voor je kerstboom? Zet hem dan bij de eettafel, zo kan je er optimaal van genieten tijdens het dineren.

#3. Kerstverlichting ophangen

Als je boom staat, is het tijd voor de kerstverlichting. Check voor je begint of ze het doen! Begin onderaan de boom met het verdelen van de lampjes. Verdeel de lampjes goed in de boom en neem hier de tijd voor! Als je kerstballen hangen kan je de lampjes moeilijk aanpassen.

Neem een paar stappen afstand en knijp je ogen samen

Zo kan je beter zien of je lampjes goed verdeeld zijn! Het aftuigen van de kerstboom is vaak een minder leuk klusje. Om volgend jaar geen ergernissen te hebben met een grote knoop in je lampjes is het belangrijk deze met geduld op te bergen. Zo begin je volgend jaar een stuk vrolijker:). Heb je een timer in huis? Gebruik deze dan voor je verlichting! Zo hoef je niet iedere dag onder de boom te kruipen om de verlichting aan te doen.

#4. Plaats je piek

Niet iedereen wil een kerstboom versieren met piek. We zien de afgelopen jaren veel verschillende kerstbomen voorbij komen waarin het ongeveer 50-50 lijkt. Wel of geen piek, wat doe jij?

De meeste mensen plaatsen de piek op het laatst. Niet heel slim, want je loopt daardoor de kans dat je kerstballen sneuvelen. Misschien niet helemaal volgens het boekje, maar wel een handige tip!

#5. Slingers en linten

Heb jij een wat kale kerstboom? Vul dit dan op met slingers en linten. Zo verdoezel je de kale plekken en krijg je een mooie volle boom. Doe deze stap altijd voordat je de kerstballen in de boom hangt. Je hebt dan nog alle ruimte om dit op te hangen of te knopen.

Kerstboom versieren met slingers

#6. Kerstballen en kerstornamenten

Nu komt het leukste klusje. Het ophangen van je kerstballen en kerstornamenten. Begin met je grootste kerstballen en ornamenten en verdeel deze over de boom. Je kerstboom versieren doe je van boven naar beneden!

Heb je kleine kinderen of een huisdier? Hang dan nooit je mooiste kerstballen en ornamenten onderaan. Het zou zonde zijn als deze sneuvelen.

#7. Kerstdecoratie en cadeautjes

De voet van een kunstkerstboom is natuurlijk niet zo fraai om te zien. Om deze te verbergen kan je er cadeautjes omheen leggen. Zo heb je een goed excuus om eens lekker te gaan kerstshoppen! Doe je niet aan cadeautjes tijdens de kerstdagen? Dan kan je lege dozen inpakken met leuk pakpapier of kiezen voor een rieten mand die je om de voet kan plaatsen.

Kerstboomdecoratie onder de boom

Met een kerstboom alleen ben je er natuurlijk nog niet! Om jouw huis echt in kerstsfeer te brengen komt er kerstdecoratie om de hoek kijken. Denk hierbij aan kerstkransen, kerststerren  en decoratie met verlichting.

Wil je meer kerstinspiratie opdoen? Bekijk dan ook mijn andere blog over het kerstboom versieren.

Bronnen: My Scandinavian Home en No home without you

Laat een reactie achter