Liefde voor de Chesterfield banken

Liefde voor de Chesterfield banken

Wie kent ze niet? De Chesterfield banken met zijn kenmerkende genagelde knopen. Deze uit Engeland afkomstige bank heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Het schijnt dat deze Chesterfield bank (eigendom van Philip Dormer Stanhope, 4e graaf van Chesterfield) al stamt uit 1773.

Een echte Chesterfield bank herken je aan het terugkerende ruitpatroon in zowel de leuningen als de zitting. De originele Chesterfield is uitgevoerd in leder. Tegenwoordig zijn er heel veel varianten verkrijgbaar op het originele Chesterfield model. Door zijn populariteit is hij ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Chesterfield bank inspiratie

We kwamen dit prachtige plaatje tegen van een Chesterfield bank in een gemixte woonstijl. In de loop van de jaren wordt deze bank nog mooier!

Chesterfield bank

De Chesterfield banken kwam je vroeger veel tegen in klassieke interieurs. Dat is in de afgelopen jaren veranderd! Deze bank misstaat nergens en is goed te combineren met een industriële, vintage, Scandinavische of landelijke woonstijl.

De Chesterfield bank vinden wij het mooiste in een mix van interieurstijlen. Door de klassieke Chesterfield bank aan een modern interieur toe te voegen krijg je een heel spannende stijl. Je kunt deze bank dus echt kwijt in iedere woonstijl.

Durf jij gewaagde keuzes te maken? Dan is de bank in een opvallende kleur of velours stof wat voor jou!

Betaalbare Chesterfield

Je hoeft tegenwoordig geen duizenden euro’s uit te geven om in het bezit te raken van een Chesterfield bank. Je kunt hiervoor ook een kijken bij de banken van Leen Bakker. Ze beschikken over een aantal modellen en hebben naast onderstaand model ook tal van andere betaalbare banken in de collectie die ook absoluut geschikt zijn voor interieurliefhebbers.

Bank Rover Leen Bakker

Wat vind jij van deze Chesterfield banken? Oubollig klassiek of juist super trendy? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Beelden: Pinterest en Rose and Grey

Laat een reactie achter