Maak de tuin klaar voor de komende zomermaanden 

Maak je tuin zomerklaar

Nu de meteorologische lente officieel begonnen is, doe je er verstandig aan de tuin klaar te maken voor de zomermaanden. Verwijder de groene aanslag van het terras, schaf alvast een nieuw loungestoeltje aan om optimaal te kunnen genieten van de eerste warme dagen en poot nieuwe planten in je borders. Ook is dit het moment om het gazon voor het eerst te maaien, om de dode takken en bladeren uit de tuin te verwijderen en bijvoorbeeld om de schutting opnieuw in de beits te zetten. De combinatie van deze klussen geeft de tuin een frisse uitstraling voor de zomermaanden! Welke stappen heb jij al gezet om de tuin klaar te maken? Er is niets fijner dan het moment waarop we weer naar buiten kunnen.

Zorg voor een comfortabele plek om te loungen

De tuin nodigt je pas uit om naar buiten te komen in de lente en zomer, wanneer je een plek hebt om volledig tot rust te komen. Eerder las je al dat de aanschaf van een nieuw loungestoeltje een goed idee kan zijn; het biedt je deze plek! Verplaats de stoel steeds naar de plek in de tuin, waar de zon schijnt. Een alternatief voor een losse stoel is de aanschaf van een complete loungeset. Deze loungesets worden tegenwoordig in tal van verschillende varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie hoekbank, welke je op het terras plaatst. Of denk aan een hangend ei, waarin je samen met je kind of bijvoorbeeld kat geniet van het mooie weer. Heb je momenteel geen eettafel op het terras staan? Kies in dat geval voor een lounge diningset met comfortabele stoelen.

Tip: houd bij de aanschaf van een nieuwe loungeset rekening met de duurzaamheid ervan. Hoeveel onderhoud heeft de set nodig? Populair zijn loungesets van materialen als wicker en aluminium. Deze gaan lang mee; het is voldoende ze periodiek af te nemen met een vochtige doek.

Geef de tuin kleur met een aantal nieuwe planten

Niet alleen wil je een plek hebben om volledig tot rust te kunnen komen. Het is minstens zo belangrijk om de tuin tot leven te brengen. Dit doe je bijvoorbeeld door een aantal nieuwe planten te poten. Denk aan violen en geraniums, waarvan je al vroeg in het jaar kunt genieten. Bij het juiste onderhoud, door bijvoorbeeld de dode bloemen weg te knippen, geniet je de hele zomer van dergelijke planten.

Laat een reactie achter