De trends op het gebied van tuinen!

De trends op het gebied van tuinen

Ook al is de winter in volle gang en staat het buitenleven op een laag pitje: het is de hoogste tijd om weg te dromen bij de trens op het gebied van tuinen. De tuin is belangrijker dan ooit: we hebben er de afgelopen twee jaar buitengewoon veel tijd doorgebracht. En dat zie je terug in de trends. We wensen een tuin waar we nooit meer weg willen!

Wellness

De moderne tuin dient als ultieme ontspanningsplek. Dat zie je ook terug in de tuintrends van 2022. Het liefst toveren we onze tuin zelfs om tot een ware wellnesstuin. Oftewel: een tuin om te ontspannen, te genieten en volledig tot rust te kunnen komen. Met een basis van zachte tinten, ronde, organische vormen, open beplanting zoals piekerige grassen en een natuurlijke omheining. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit pastel- en aardetinten, zoals lichtgroen, zachtgeel, lila en beige. Maak de wellnesstuin compleet met een luxe loungeset, bamboehouten ligbed en een bij voorkeur houtgestookte hottub.

Buitenkamer

Het liefst laten we binnen en buiten zoveel mogelijk in elkaar overlopen. De tuin van tegenwoordig wordt namelijk gezien als volwaardige ‘buitenkamer’. Dit betekent: geen gerommel meer met plastic tuinmeubilair en gammele barbecues, maar ontspannen op tuinbank teak met overheerlijke zachte kussens, opwarmen voor een echte tuinhaard en culinaire hoogstandjes bereiden in luxueuze buitenkeukens. Zelfs aan de regen is gedacht in deze trend: met een terrasoverkapping wordt de tuin daadwerkelijk een verlenging van de woonkamer en wordt buitenleven nóg aantrekkelijker. In ieder seizoen.

Weelderig

Dat we nu veel van onze tijd thuis spenderen, betekent ook dat we massaal aan het tuinieren zijn geslagen. En dat is niet zo vreemd. Een groene omgeving maakt ons blij, ont-stresst en activeert. Niet alleen groen: we maken het graag zo kleurrijk mogelijk. Veldbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest en worden volop geplant in borders of een bonte diversiteit een bloempotten. Wil je zelf een weelderige tuin creëren? Wip een paar tegels uit je tuin om ruimte te maken voor kleur- en geurrijke bloemen en planten, knutsel eens een insectenhotel in elkaar of leg een groen dak aan op de schuur.

Trends op het gebied van tuinen weelderig 2022

Een reactie op “De trends op het gebied van tuinen!

  1. Pingback: Deze 3 simpele tips maken jouw huis veel aantrekkelijker voor de verkoop - Woontrendz

Laat een reactie achter