Hoe bereid jij je tuin voor op een fleurig voorjaar?

Hoe bereid jij je tuin voor op een fleurig voorjaar?

Zodra de temperatuur weer iets omhoog gaat, weten we het allemaal zeker: de winter is voorbij en het voorjaar komt ons de zon brengen! Goed en hoopvol nieuws voor ons, maar ook voor de tuin. Zonder nachtvorst doet die het immers een stuk beter. Je moet er alleen wel even voor aan het werk. Wat ga jij doen om de tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op een fleurig voorjaar? Wij helpen je op weg met de drie stappen uit dit artikel.

Stap 1: Zorg voor kleur

Als de winter voorbij is, kun je weer tuinplanten kopen om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. Daarbij kies je natuurlijk het liefst voor kleurige varianten, want dan straalt je tuin helemaal. Je kunt voor losse bloemen kiezen en voor bloeiende planten in allerlei mogelijke kleuren. Je kunt zelfs nog selecteren op aanvullende bloeiperiodes, zodat je extra lang kunt genieten van je fleurige tuin.

Wil je liever vaste planten in plaats van eenjarige? Kies dan voor de skimmia, de vlinderstruik of de hortensia. Die hebben ook nog eens veel minder onderhoud nodig én je hoeft niet elk jaar opnieuw de hele tuin opnieuw te beplanten.

Stap 2: Voorkom onkruid

Nu je toch met de tuin bezig gaat, haal je natuurlijk ook meteen alle onkruid weg. Dat is een klusje waar veel mensen een hekel aan hebben. Logisch, want je wilt je tuin graag zo mooi mogelijk houden. Waarom zorg je er deze lente dan niet voor dat het onkruid geen kans krijgt? Dat kun je doen door bodembedekkers te planten. Die groeien in de breedte groeien en voorkomen op die manier dat onkruid op kan komen tussen jouw planten.

Fruitboom appelboom Hoe bereid jij je tuin voor op een fleurig voorjaar?

Nog een tip trouwens wanneer je al je nieuwe aanwinsten gaat planten: deel je tuin op in overzichtelijke delen. De verzorging en het onderhoud van je tuin wordt daardoor ook een stuk makkelijker. Typische planten die hiervoor zeer geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld ooievaarsbek, vrouwenmantel, schoenlappersplant, kattenkruid en hartlelie.

Stap 3: Doe eens iets geks

Bij het voorjaar horen ook voorjaarskriebels, waardoor je af en toe eens iets lekker geks doet. Een tip op dit gebied: maak van je tuin een fruittuin door je eigen fruitboom te planten! Wat is er nou mooier dan appeltaarten kunnen bakken van je eigen appels? Oké, het mogen ook best peren zijn of andere vruchten, als ze maar goed gedijen in ons klimaat. Plant, verzorg en geniet!

We hopen dat je voldoende inspiratie hebt om het voorjaar extra fleurig te maken.

Laat een reactie achter