Tips om je tuin sfeervol in te richten

Groen tuinhuisje met vogelhuisjes

De winter is nou niet direct de periode dat jij denkt aan het (her)inrichten van je tuin. Maar wist je dat dit juist de perfecte periode is om een plan te maken voor het sfeervol inrichten van jouw tuin? Je hebt nu genoeg tijd om al je ideeën uit te denken en op zoek te gaan naar de beste aankopen voor een sfeervolle tuin! En sommige tips zijn juist perfect om nu in de winter uit te voeren. Daarom in deze blog een aantal tips.

Verlicht het tuinhuisje

Een tuinhuisje staat gezellig in je tuin, maar is bovenal enorm praktisch. Je kunt er het tuingereedschap in kwijt, je tuinkussens en tuinmeubels en eventueel de grasmaaier. Je hebt tuinhuizen met overkapping, waar je ook nog lekker onder kunt zitten. Ideaal voor het voor- en najaar. Zo’n overkapping naast een tuinhuisje kun je natuurlijk gezellig inrichten. Maar er zijn meer manieren om je tuinhuisje meer sfeer te geven!

Je tuinhuisje is uitermate geschikt om mooie buitenverlichting aan op te hangen. ’s Zomers kun je er mooie lantaarns aan hangen, of slingerverlichting. En met de feestdagen kun je hier kerstverlichting aan ophangen. Zo geef je jouw tuin direct meer sfeer, zowel in de zomer als in de winter! Heb je nog geen tuinhuisje, dan kun je nu in de winter een tuinhuis kopen. Met de kerst kun je hem gezellig versieren met kerstverlichting en straks in het voorjaar kun je hem eventueel gaan beitsen in een kleur die jij wenst.

Vogelhuisjes in de tuin

Vogelhuisjes vind je in vele kleuren en maten. Doordat ze zo verschillend zijn, maar toch een eenheid vormen, kun je jouw tuin meer sfeer geven door er diverse vogelhuisjes aan te hangen. Hang de vogelhuisjes aan de muur, de schutting, het tuinhuisje of in een boom. Eventueel kun je de huisjes afwisselen met leuke planten.

Vogelhuisjes aan een boom

Wil je vogeltjes? Zorg dat je dan ook vogelvoer plaatst. En in de zomer kun je kiezen voor een waterbak voor de vogeltjes. Zo is jouw tuin in alle seizoenen aantrekkelijk voor vogels. En met hun kleuren en getjilp zorgen zij zeker voor een sfeervolle tuin! Ben jij handig? Dan kun je ook zelf je vogelhuisjes maken!

Vogelhuisjes aan een deur

Picknicken in de tuin

Picknicken zie ik nog altijd als een romantisch en gezellig uitje. Het hoeft niet perse met je geliefde te zijn, maar kan ook prima met vrienden of familie. Én je hoeft er helemaal niet voor weg! Geef je tuin extra sfeer door hier je eigen picknickhoekje te creëren. Dat kan al vrij eenvoudig door gebruik te maken van pallets en een paar mooie tuinkussens.

Picknicken in eigen tuin met tuinkussens en pallets

Kussens geven sfeer aan je tuin. Niet alle kussens zijn geschikt voor buiten. Zorg daarom dat je speciale tuinkussens koopt, zo kun je er langer van genieten!

Kleur geeft sfeer

Naast accessoires, kun je ook spelen met kleur om je tuin meer sfeer te geven. Je kunt je schutting een kleur geven, of een muur in je tuin. Of zorg dat je elk seizoen de juiste bloemen in je tuin hebt die op dat moment bloeien. Zo heb je altijd kleur in je tuin! Daarnaast kun je kleur creëren met bloempotten en natuurlijk met je tuinmeubelen en tuinkussens.

Hoe zorg jij voor een sfeervolle tuin?

Bron foto’s: iStockphoto en Tuinkussenshop

Laat een reactie achter