Het aantrekkelijk houden van een tuin tijdens alle seizoenen

Je tuin aantrekkelijk maken het hele jaar door

Een tuin aantrekkelijk maken gedurende alle seizoenen

Door het jaar heen worstelt men veelal met zijn of haar tuin. Zo brengt elk seizoen nieuwe bedreigingen met zich mee. Hierbij kan gedacht worden aan de extreme kou wat tot sterfgevallen kan leiden bij bloemen en planten. Daarnaast zorgen de uitgevallen bladeren voor een behoorlijke troep in de tuin. Echter zorgt extreme warmte ook voor veel problemen door de bijkomstige droogte. De grasmat oogt droog en verliest in veel gevallen zijn felgroene kleur. Ook de vloertegels, vloerplanken en alle tuinmeubelen krijgen vaak behoorlijke klappen door de diverse weersomstandigheden. Men krijgt hierop al snel sporen van verwering wanneer deze niet goed onderhouden worden. Het gevolg hiervan is dat een tuin vrij snel een onaantrekkelijke uitstraling krijgt. De verslechtering van de uitstraling door slecht onderhoud is compleet onnodig, er zijn namelijk genoeg manieren om van het gehele jaar van een tuin te genieten. Dit kan al vrij snel wanneer men zo nu en dan onderhoud verricht. Ook kan men de voorzieningen uitbreiden door bijvoorbeeld een veranda, zwembad of tuinhuis te plaatsen. In dit artikel zullen er enkele tips beschreven worden, deze tips zullen een bijdrage leveren aan het creëren van een gezellige tuin.

Blijf de tuin onderhouden

Doordat men het hele jaar door moet stoeien met de weersomstandigheden kan het voorkomen dat een tuin minder aandacht krijgt dan het verdient. Vaak stapelen de tuinklusjes op waardoor men door het bos de bomen niet meer ziet, letterlijk als figuurlijk. Wat natuurlijk zonde is aangezien er vanuit een woning veel zicht is op de tuin, en het dichthouden van de gordijnen is ook zo somber. Daarom wordt er geadviseerd om een tuin op frequente basis wat aandacht te geven, zo stapelen de klusjes zich ook niet op. Hierbij kan gedacht worden aan het opruimen van gevallen bladeren of takken, maar ook de verwijdering van dode planten of bloemen. De dode planten en bloemen kunnen natuurlijk voorkomen worden door de juiste bewatering. Wat ook een bijdrage aan de uitstraling levert is het gebruik van een hogedrukspuit. Met deze techniek kunnen de tegels, planken en allerlei tuinmeubelen gereinigd worden van allerlei soorten viezigheid. Door deze handeling op frequente basis te doen krijgt men ook plezier van de mooie tuin.

Seizoensgebonden planten en bloemen

Het kiezen van de juiste planten is van groot belang om de juiste uitstraling te verkrijgen. Zo zijn er genoeg planten die het hele jaar kunnen overleven, en zelfs bloeien in de winterperiodes. Het is ook leuk om een tuin te voorzien van kleur, zo kan men in een warmere periode de tuin voorzien van een overdosis aan kleur. Het gevolg hiervan is dat een tuin zeer aantrekkelijk oogt, in plaats van saai en kaal. Vaak vergaan de zomerbloemen naarmate de warme dagen ten einde komen. Echter geeft dit wederom een reden om het volgende jaar tezamen met het gezin nieuwe bloemen te planten. Een ander voordeel van deze planten is dat ze weinig tot geen onderhoud vereisen.

Voortuin

Tuinhuizen beschermen tuinmeubelen tegen verwering

Veel tuineigenaren kiezen ervoor om de tuinmeubelen op te stallen gedurende regenachtige periodes. Dit is dan ook niet zo gek aangezien de meubelen anders verweren, en dit is uitermate zonde. Met dit in gedachte slaat men de tuinmeubelen vaak op in tuinhuizen. Deze tuinhuizen zijn vaak een verlengstuk van de gehele woning. Naast de opslag van meubelen wordt het huisje namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt. Hierbij kan gedacht worden aan een hobbyruimte of een plek om te klussen. In veel gevallen kunnen de tuinhuizen precies in de stijl van een woning geleverd worden. De tuinhuizen op de website van Fonteyn zullen inzicht geven in alle mogelijke vormen en maten.

Een veranda zorgt het hele jaar voor gezelligheid

Een zeer gewaardeerde tip voor het aantrekkelijk maken van een tuin is de plaatsing van een veranda. Een veranda is een overkappend gedeelte aan de woning waar vaak tuinmeubelen geplaatst worden. Doordat de tuinmeubelen hier droog staan kunnen de bewoners in alle seizoenen genieten van de frisse lucht. Door de plaatsing van heaters kan men tot in de late uurtjes napraten met het gezin of bezoek. Veranda’s kunnen in bijna alle gevallen op maat gemaakt worden, zodat ze passend zijn in elke tuin.

Een zwembad in de tuin is het toppunt van luxe

Een tuin kan helemaal perfect gemaakt worden door de plaatsing van een zwembad. Deze luxevoorziening vereist echter wel onderhoud. Zo dient het zwembad met enige regelmaat schoongemaakt te worden. Dit is het echter allemaal waard wanneer men een duik kan nemen op een extreem hete dag. Daarnaast oogt een zwembad altijd heel gezellig en luxueus. De zwembaden specialist Fonteyn kan meer informatie geven over allerlei soorten zwembaden.

Laat een reactie achter