Maak van binnen en buiten één geheel

Binnen als buiten één geheel

We hebben afgelopen week wel een heel tropisch weertje achter de rug. De zomer is al geproefd, terwijl de lente nog maar net is begonnen. Hoogste tijd dus om je tuin op te knappen om zowel binnen als buiten een “thuis” gevoel te creëren.

De tuintrends van de laatste jaren laten steeds zien dat binnen en buiten één geheel wordt. Zo worden er zelfs vloerkleden buiten gebruikt, lounge -en daybedden geplaatst én worden planten van binnen naar buiten gesleept.

Binnen en buitenplanten

Een aantal kamerplanten vinden het heerlijk om even buiten te luchten en kan je dus prima op een beschutte plek plaatsen. Let wel op, dit geldt zeker niet voor alle kamerplanten. Een tropische kamerplant is van nature veel licht gewend en kan je dus sneller buiten zetten. De plant moet wel even wennen aan het directe zonlicht en de aangepaste standplaats, maar als hij goed uit de wind staat en op een halve schaduwplek zal hij zeker genieten van een frisse regendouche.

Geef de kamerplanten buiten voldoende water. Ze verbruiken buiten namelijk een stuk meer!

Planten voor binnen en buiten

Zoals gezegd zijn niet alle planten geschikt om buiten te plaatsen. Vetplanten en cactussen houden bijvoorbeeld niet van een enorme plens water. Check voor de zekerheid eerst even op internet of jouw type plant ook in de zomer buiten kan verblijven.

Loungen in de tuin

Je wilt natuurlijk met mooi weer kunnen genieten van de tuin of je balkon. Daarbij is een fijne zitplek cruciaal. Een tijdje geleden schreef ik over de tuinset van Hartman. Deze ziet er zo trendy uit dat je de stoelen en tafel zelfs prima binnen kunt gebruiken. Zo houd je de tuinmeubels ook nog eens het langst mooi!

Hartman tuinset Sophie Element en Yasmani tafel

Ben jij al aan de slag gegaan in de tuin? En vind je het ook zo fijn om binnen en buiten één geheel te maken? Laat het me dan weten in een reactie hieronder.

Fotografie: Unsplash en Woontrendz

Een reactie op “Maak van binnen en buiten één geheel

  1. Pingback: De voordelen van het installeren van een hordeur - Woontrendz

Laat een reactie achter