Meer gezelligheid op je balkon, terras of in je tuin!

Gezelligheid in je tuin met Leen Bakker

Ken je dat gevoel wanneer je op vakantie gaat en dan buiten in het zonnetje zit? Bijvoorbeeld op het terras van je vakantiehuisje, of voor de tent op de camping. Dát gevoel… dat is het echte genieten van het buitenleven. Zorg dat jij dat gevoel ook thuis krijgt in jouw tuin, op jouw terras of op jouw balkon.

Wat voor buitenruimte jij ook hebt, met deze tips krijg jij meer gezelligheid op je balkon, terras of in je tuin. Tijd om aan de slag te gaan met je tuin, terras of je balkon, want het mooie weer is gekomen!

De tuin thema’s van 2018

Dé trend van 2018 voor de tuin is dat de tuin niet meer enkel als ’tuin’ gezien wordt, maar als een ware buitenkamer. Dit betekent ook dat deze meer aandacht verdient wat betreft de inrichting. Een trend die we vorig jaar zagen was het doortrekken van de stijl binnenshuis naar buiten. Nu wordt dit nog meer toegepast en wordt de buitenruimte als een extra ruimte van het huis beschouwd.

In 2018 zijn er 3 thema’s die centraal staan bij het inrichten van de tuin:

  • Botanisch & tropisch
  • Ruwe materialen
  • Culinair

Botanisch & tropisch

De botanische trend in combinatie met een vrolijk tropisch tintje, is dé trend van dit voorjaar. De flamingo is een van de trendfiguren van dit moment. Deze roze vriend zien wij ook terug in de tuin, als versiering op kussens of op een mooie tuinposter.

Rotan materiaal gecombineerd met veel groen is kenmerkend voor de botanische trend. Maak je balkon of terras af met een sfeervol buitenvloerkleed, ook een van de tuintrends die we in 2018 zien. Hierdoor wordt je terras meer één geheel en kun je heerlijk met je blote voeten buiten zitten, voor het echte vakantie gevoel in je eigen tuin!

Botanische tuin trend 2018 - Leen Bakker

Planten zijn sfeerbepalend op een balkon of op een terras. Kies voor mooie groene planten in robuuste potten. Ga je voor traditionele terracotta potten, of kies voor bloembakken van ruwere materialen met een betonlook. Wil je de tropische sfeer op je balkon? Kies dan voor de cactus of ga voor een mooie palmboom!

Plantenbakken balkon en terras Leen Bakker

Ruwe materialen

Een andere trend die al wat langer speelt, is het gebruik van natuurlijke, ruwe materialen. Voorbeelden van deze materialen zijn beton, rotan en hout. Deze trend is prima te combineren met de botanische trend. Door het gebruik van veel groen, krijg je een prachtige natuurlijke en rustgevende omgeving. Een buitenkamer waar je even helemaal tot rust kunt komen en genieten.

Loungebank met pallethout en loungekussens van Leen Bakker

Wissel houten tuinmeubelen af met bloempotten in betonlook. Of kies voor een combinatie van robuuste materialen met hout. De natuurlijke sfeer op je balkon of terras creëren? Gebruik een bamboe schutting als windscherm of plaats dit tegen de muur! Zo krijg je een gezellige en beschutte zithoek.

Grijze tuinmeubelen met hout - Leen Bakker

Lounge set grijs met hout - Leen Bakker

Culinair

Zoals al genoemd, wordt de tuin of het balkon inmiddels gezien als een verlengde van het huis. En met het mooie weer op komst is dit dan ook dé plek voor een gezellig etentje met vrienden of familie.

Heb je een grote tuin, dan heb je ruimte voor verschillende terrassen. Zo kun je een terras inrichten met een loungeset en een ander terras met een tuinset om aan te eten. Zo is je tuin ideaal ingericht voor gezellige barbecue avonden met familie en vrienden. Kies voor een loungeset en een tuinset in dezelfde stijl, zo blijft je grote tuin, toch een geheel.

Tuinset blauw wit - Leen Bakker

Loungebank blauw wit- Leen Bakker

Een tuin met één terras? Kies dan voor een tuinset met stoelen waar je ook lekker in kunt wegzakken. Zo is de zithoek ideaal voor de culinaire avonden, maar ook wanneer je enkel wilt genieten van het zonnetje. Stoel achterover, ogen dicht en genieten maar!

Zithoek grijs met relaxstoelen - Leen Bakker

Heb je een balkon, kies dan voor een tuinset speciaal voor op het balkon. Zo gebruik je de ruimte optimaal en kun je ook hier gezellige etentjes organiseren. Een heerlijke zomers lunch met vriendinnen of een barbecue avond met vrienden.

Één ding is zeker, jouw tuin wordt jouw nieuwe buitenkeuken!

Alles voor je tuin, terras en balkon bij Leen Bakker

Wil jij jouw tuin, terras of balkon ook inrichten volgens de laatste trends in een van deze thema’s? Leen Bakker heeft alles om te genieten van je tuin, terras en balkon, voor een goede prijs! Verrassende producten en een breed assortiment, zoals op de bovenstaande inspirerende foto’s te zien is!

Ben jij op zoek naar goede campingstoelen of naar opberghoezen voor je tuinmeubelen? Ook voor je kampeer en outdoor spullen kun je bij Leen Bakker terecht.

En, hoe geef jij jouw tuin, terras of balkon meer gezelligheid?

Laat een reactie achter