De voordelen van het installeren van een hordeur

De voordelen van het installeren van een hordeur

Je wilt muggen, vliegen en ongedierte buiten houden en toch frisse lucht naar binnen laten komen? De ideale oplossing hiervoor is een hordeur.

Huizen en de mensen die erin wonen gedijen op natuurlijk licht en frisse lucht. Met een hordeur kun je je huis open laten en natuurlijk licht binnenlaten, waardoor jouw omgeving ruimer aanvoelt. Zo’n deur zorgt dus voor meer licht en voor een verbeterde ventilatie in huis. En dat is een groot voordeel als je je bedenkt dat de stroom van verse lucht in een ruimte essentieel is om schimmel te voorkomen en muffe lucht uit de omgeving te verwijderen. Maar behalve dat je met een hordeur met gaas geen frisse lucht of uitzicht verliest, zorgt deze er wel voor dat de binnenruimte beschermt tegen vliegende insecten, vogels, bladeren en vuil. Natuurlijk licht, een verbeterde ventilatie en het tegenhouden van insecten en allerlei andere ongewenste dingen zijn de sterke troeven van een hordeur. En in veel gevallen kan een hordeur ook voor meer privacy zorgen, omdat je niet direct naar binnen kan kijken. Kortom: het voegt op allerlei vlakken echt waarde toe aan je huis.

De gebruiksvriendelijke plissé hordeuren

Er bestaan verschillende soorten hordeuren. Denk aan een scharnierende hordeur, een voorzethor of een magneethor. En het mooie is: een hordeur kan voordelig op maat gemaakt worden. Voor ieder type deur en kozijn. Zo krijg je dus altijd een passende deur die perfect aansluit. De trend van nu is een plissé hordeur die zowel voor een enkele als dubbele deur geschikt is. Deze vouwt zichzelf op en ontvouwt zichzelf ook weer en is voorzien van rupskettingen en heeft doorgaans geen drempel, waardoor zo’n gebruiksvriendelijke plissé hordeur ook uiterst geschikt is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.  Daarnaast is het gaas sterk en is het beschermd tegen inscheuren. Dan weet je zeker dat je lang plezier ervan hebt. Een plissé hordeur kan ook moeiteloos op elke stand opengezet worden zonder dat deze terug klapt of dat de zijkant open klapt. En als kers op de taart is het makkelijk schoon te maken dus eigenlijk helemaal onderhoudsvrij.

Een hordeur waarmee je huisdieren de vrijheid geeft

Veel mensen kiezen liever niet voor een hordeur omdat ze huisdieren hebben. Als je een hond of kat hebt dan kan je viervoeter niet even door de hordeur heen lopen. Of ze gaan krabben aan de deur waardoor je een gat kan krijgen in je hordeur. Maar daar is een oplossing voor! Een hor lamellen geeft je hond of kat namelijk de vrijheid om naar buiten te gaan zonder hulp te hoeven vragen om de deur te openen. Door een diervriendelijke lamellenhor of magneethor kunnen je huisdieren zelf doorheen lopen, terwijl de ruimte toch beschermd blijft tegen muggen, vliegen en andere insecten. Op warme dagen kun je zo dan toch nog een verfrissende bries voelen, terwijl je huisdieren veilig de tuin en het huis in kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Zo maak je  van binnen en buiten heel makkelijk één geheel.

Laat een reactie achter