Trends voor ramen en deuren

Ramen en deuren trends

Meestal focussen we ons op het interieur als het om woontrends gaat. Hierbij kijken we naar nieuwe banken, kasten, vloerkleden en kleuren. Maar de deuren en ramen horen ook bij de look van je woning. Vraag een offerte voor ramen aan en creëer een prachtige uitstraling voor je woning. En deze trends zijn tevens heel duurzaam.

Grote ramen

Zowel in de buitendeur als in de binnendeuren en in de ramen zien we veel grote ramen. Dat is wel zo fijn, want grote ramen brengen meer licht in huis. Om de grote ramen een beetje op te breken, worden ze onderverdeeld in iets kleinere onderdelen door middel van dunne kozijnen en raamlijsten. Hierdoor ontstaat er een speels geheel. In de voordeur zien we een iets minder groot raam; langwerpig en smal.

Aluminium

Zoals gezegd worden de ramen op hun plaats gehouden met smalle lijsten en kozijnen. Om de ramen niet te zwaar te maken, zien we dat als trend aluminium kozijnen en lijsten steeds populairder worden. Aluminium is bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus ook in zwart en wit. Hierdoor pas je de kozijnen moeiteloos aan, aan je interieur. Bovendien zien je ramen er extra strak uit in aluminium.

Hout

Toch liever hout in je woning? Ook dat zien we in de trends voor ramen en deuren voorbij komen. Het hout is dan wel van duurzame afkomst. Houten kozijnen, raamlijsten en deurposten passen perfect in een rustiek, natuurlijk of Scandinavisch interieur, waarbij natuurlijke materialen de hoofdrol vervullen. Het is dan ook zeker mogelijk om een groot raam in kleinere panelen op te delen.

ramen en deuren trends 2022

Gekleurde voordeur

De voordeur mag niet vergeten worden. Het is immers onderdeel van het uiterlijk van je woning. Voordeuren moeten natuurlijk aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Als er een raam in zit, dan is dit vaak langwerpig en smal. Daarnaast is er ruimte voor de sloten, zodat je de voordeur goed op slot kan doen. Ook is de voordeur vaak van zwaarder materiaal gemaakt om zo weer en wind buiten te houden. Een trend die al een tijdje geleden is ingezet, is dat de voordeur een vrolijke kleur mag hebben. Groen, blauw, rood, roze, geel of paars; niets is te gek, zolang het maar bij de rest van de buitenboel past. Hou je het liever simpel? Zwart, wit, bruin en een houtlook mogen natuurlijk ook. Als je voordeur maar een eigenzinnig uiterlijk heeft.

Ramen in de achterdeur

Je tuin- of balkondeur daarentegen mag volgens de huidige trends wel uit meer dan één raam bestaan. Hiermee creëer je nog meer licht in huis en geef je deze deuren een meer open uiterlijk. Uiteraard blijven de eisen voor een buitendeur van kracht; zo moet de deur wel weer en wind buiten houden en goed op slot kunnen.

Minimalisme

De hoofdtrend voor ramen en deuren is minimalisme. Dit betekent niet dat je zo min mogelijk ramen moet gebruiken in de woning, maar dat de opsmuk ervan minimalistisch is. De smalle kozijnen en lijsten zijn hier perfect voor.

2 reacties op “Trends voor ramen en deuren

  1. Foramen zegt:

    Prachtig inderdaad, grote ramen! Dit is ook de reden dat ik mijn deur naar mijn balkon heb vervangen voor een glazen schuifdeur; het brengt zo veel meer licht in huis! – Carla

Laat een reactie achter