De opvallendste badkamertrends van 2022

Badkamertrends 2022

Tot voor een paar jaar geleden werd de badkamer beschouwd als een praktische ruimte om je uiterlijk te verzorgen. Er werd weinig aandacht besteed aan het interieur. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Het smaakvol inrichten van de badkamer hoort er tegenwoordig helemaal bij. Op woonbeurzen, woonblogs en in de bladen is er dan ook volop aandacht voor nieuwe badkamertrends. Dit artikel bespreekt enkele van de meest opvallende trends voor 2022.

Aardse kleuren gecombineerd met groen

De meest opvallende badkamertrend voor 2022 is het gebruik van aardse tinten. Wat bedoelt een interieurliefhebber met aardse tinten? Hij heeft het dan over kleuren als bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Stuk voor stuk zijn het tinten die zich makkelijk laten combineren met natuurlijke materialen. De badkamer is bij uitstek een ruimte waar rust en eenvoud gedijen. Daar dragen deze kleuren zeker aan bij.

Heel snel was te zien dat veel mensen kiezen voor de combinatie met groen. Dit kan betekenen dat je met kamerplanten een natuurlijke sfeer creëert, maar groen kan ook in de meubels of accessoires verwerkt worden. Het geheel straalt duurzaamheid uit. Trends zijn vaak een afspiegeling van de wereld om ons heen. We gaan met zijn allen immers een groene periode tegemoet!

De badkamer als wellness centrum

Je eigen sauna of stoombad in huis. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt er ruimte voor nodig en je moet bereid zijn erin te investeren. Je badkamer de sfeer van een wellness centrum meegeven is echter met een paar aanpassingen te doen. Voor een relaxte ambiance is het een goed idee om zoveel mogelijk elementen in één kleur te houden. Afwisseling en diepte verkrijg je met verschillende tinten, het zogenaamde ton-sur-ton effect.

De doucheruimte scherm je af door een douchewand met melkglas en uiteraard plaats je een mooie, luxe regendouche in combinatie met een handdouche. Qua verlichting is er ook veel mogelijk. Indirect licht uit de spots in het plafond en eventueel wat strategisch geplaatste led strips met warme kleuren. Zo tover je met minimale middelen je badkamer om in een relaxte ruimte die de beleving van een bezoekje aan een spa benaderd.

Badkamertrends 2022 douchewand melkglas

Luxe en natuurlijke materialen

In materiaalgebruik is er duidelijk een trendbreuk gaande. In voorgaande jaren zagen we de opkomst van beton, zwart en industriële elementen. Die opkomst lijkt nu gekeerd te worden door het toenemend gebruik van luxe materialen. Denk hierbij aan marmer op de wanden en de vloeren. Maar ook blinkende kranen van messing, goud of koper mogen weer. De combinatie van deze metalen met grafiet of walnoothout doet het erg goed.

Met een paar slimme ingrepen creëer je in no time een luxe sfeertje. Kranen zijn relatief eenvoudig te vervangen, net als handdoeken. Voeg hier een paar losse accessoires als een goudkleurige spiegel en een handdoekrek van walnoothout aan toe en het jaar 2022 is aangebroken in jouw badkamer.

Natuurlijke materialen in badkamertrends 2022

Behang in de badkamer? Echt waar!

Je leest het goed. Sommige plaatsen in de badkamer zijn best geschikt om te behangen. Zeker als je kiest voor waterafstotend badkamerbehang. Een accentmuurtje achter uw vrijstaande bad is bijvoorbeeld een mooie plaats voor behang. De trend van behang in de badkamer sluit aan bij de opkomst van meer luxe materialen in het sanitair. Dat is ook te zien aan de designs die in moderne badkamers populair zijn. Ware eyecatchers! Je ziet veel mooie, weelderige patronen, afgewisseld met goudkleurige of zilveren elementen.

In vochtige ruimtes is aan te raden om vinylbehang te kiezen. Dat is goed te reinigen en spatwaterbestendig. Een badkamer behangen is een stuk minder werk dan hem betegelen. Dat is een voordeel die je in je ontwerpkeuzes kan meenemen.

Slimme technologische snufjes

Lange tijd beperkte de techniek in uw sanitair zich tot de elektrische tandenborstel. Maar inmiddels kloppen talloze smart-home toepassingen op de badkamerdeur. Zo is er inmiddels een slimme douche op de markt die je met je smartphone kunt bedienen. Terwijl je nog in bed ligt, zet je de douche aan en stel je de juiste temperatuur in. Een stapje verder gaat de slimme doucheknop. Deze vertelt je wat je watergebruik is. Dat doet hij via een app maar ook in de douche zelf met verkleurende led lampjes. Echt geavanceerd is deze technologie nog niet, maar we gaan vooruit.

Over tandenborstels gesproken. Op het gebied van tanden poetsen zijn er wel al grote stappen gemaakt. De modernste tandenborstels maken gebruik van kunstmatige intelligentie om jou te helpen bij het poetsen. Sla je regelmatig plekjes over bij het poetsen? Poets je te snel of juist te lang? Deze slimme gebitsreiniger brengt na iedere beurt advies uit.

Uiteraard blijft het niet bij bovenstaande voorbeelden. Slimme speakers, slimme verlichting, slimme spiegels, noem maar op. Je smartphone heeft het er maar druk mee.

Dit was een aantal opvallende badkamertrends voor 2022. Hopelijk haal je er inspiratie uit bij het inrichten of renoveren van jouw badkamer. Je hebt in ieder geval iets te kiezen. Succes!

Laat een reactie achter