Haal het meeste uit je kleine badkamer

Haal het meeste uit je kleine badkamer

Wie denkt dat het onhandig is om een kleine badkamer te hebben, heeft het mis. Ook met een kleine badkamer kun je alle kanten op. Het vraagt enige creativiteit, maar met een goed plan kun je uiteindelijk een hele mooie en praktische badkamer ontwerpen. Dus sta jij op het punt om te verhuizen naar een woning met een kleine badkamer, of heb je het idee dat jouw huidige badkamer chaotisch is omdat je te veel wil in een té kleine ruimte? Dan hebben wij een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen bij het inrichten van je kleine badkamer. 

Online je badkamer ontwerpen

Niet iedereen vindt het even makkelijk om in te beelden hoe je nieuwe badkamer eruit gaat ziet. In je hoofd kun je alles visualiseren, maar het is de vraag of het er in de praktijk ook zo uit gaat zien, en of het allemaal past. De oplossing ligt echter binnen handbereik, het is mogelijk om online je badkamer te ontwerpen en in te richten. Een online badkamer ontwerpen heeft als grote voordeel dat je kunt gaan kijken wat er allemaal in je badkamer past, voordat je alles gaat verbouwen. Je kunt een heel mooi plan maken en gaan schuiven met elementen, totdat je je ideale badkamer hebt ontworpen.

Alleen essentiële elementen

Je wensenlijst voor een badkamer kan enorm lang zijn. Een tweepersoons badkamermeubel, een inloopdouche, een ligbad, een toilet en tal van andere elementen. Maar je raadt het al, in een kleine badkamer gaat dat waarschijnlijk niet passen. Het is daarom aan te raden om concrete keuzes te maken. Welke dingen zijn voor jou essentieel, en welke dingen zijn niet noodzakelijk. Als je een kleiner badkamermeubel pakt kun je er een mooie kast bij zetten, en door het toilet weg te laten maak je ruimte voor een ligbad. Bepaal voor jezelf waar jouw prioriteiten liggen.

Online inspiratie opdoen

Je bent niet de enige die stoeit met dit probleem. Een relatief kleine badkamer is geen uitzondering in Nederland. In oudere huizen zijn de badkamer vaak wat kleiner dan in een nieuwbouwwoning, maar ook in die badkamers wil men een zo efficiënt mogelijke inrichting. Zit jij ook met dit probleem? Ga dan online op zoek naar inspiratie. Veel mensen en bedrijven delen goede voorbeelden van hoe je een kleine badkamer kunt inrichten. Zo kun je de badkamers bij Baden+ bekijken, om te zien welke mogelijkheden zij allemaal bieden. Het geeft jou waarschijnlijk veel goede ideeën om toe te passen in je eigen badkamer.

Onze conclusie is eigenlijk dat een kleine badkamer geen probleem hoeft te zijn. Ja, je zult een beetje creatief moeten zijn, maar ook voor kleine badkamers zijn er tal van mogelijkheden. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt aan een badkamer, maak online een mooi ontwerp en richt het daarnaast ook nog eens leuk en modern in. Je zult merken dat jij dan ook een badkamer krijgt waar je je helemaal op je gemak voelt, ook al is hij wat kleiner dan de gemiddelde badkamer.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Baden+.

Laat een reactie achter