Zo richt je een kleine badkamer in

Badkamer met inloopdouche met glazen wand

Heb je een kleine badkamer en wil je deze zo efficiënt mogelijk inrichten? In deze blog geef ik je tips voor het zo slim en efficiënt mogelijk inrichten van een kleine badkamer.

5 Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Spiegels in de badkamer

Spiegels zorgen voor extra licht én ruimte. Dat betekent dat spiegels hét middel zijn om een kleine ruimte ruimer te doen lijken. In een badkamer kun je kiezen voor een mooie grote spiegel boven de wastafel. Maar heb je weinig ruimte, dan kun je ook kiezen voor een spiegel op een kast. Zo heb je én opbergruimte én een spiegel die functioneel is én de badkamer ruimer doet lijken. Een win-win situatie dus.

Spiegel in kleine badkamer

Glazen wand voor de douche

Een douchecabine neemt ruimte in beslag. Kies je echter voor een glazen wand, dan neemt deze én minder ruimte in beslag én zorgt deze ook direct voor een ruimer lijkende badkamer. Zo kun je dus ook in een kleine badkamer een mooie inloopdouche maken met een glazen wand in plaats van met een gemetselde muur.

Inloopdouche in kleine badkamer

Wil je graag een bad en een douche in een kleine badkamer? Dan kun je kiezen voor een douche in bad. Gebruik ook hier weer een glazen wand. Zo blijft de badkamer ruim en wordt niet de hele ruimte nat wanneer je in bad staat te douchen.

Badkamer met douche in bad

Lichte kleuren

Gebruik lichte kleuren op de muren. Donkere kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Gebruik dus lichte kleuren op de muren. Eventueel kun je voor een contrasterende kleur op de vloer kiezen. Gebruik je tegels op de muur, kies dan voor voegen in dezelfde kleur als de tegels. Kleur of lijnen maken de ruimte drukker en laten de ruimte kleiner lijken.

Gebruik de hoogte

Gebruik de hoogte van de badkamer wanneer je weinig ruimte hebt. Gebruik de ruimte boven het toilet door planken aan de muur te hangen. Hier kun je handdoeken op leggen. Kies voor een verticale radiator. Deze kun je aan het uiteinde van het bad hangen, bij de ingang van de inloopdouche of naast het toilet. Zo gebruik je de hoogte van de badkamer en word je niet in ruimte beperkt.

Kleine badkamer met radiator

Kies daarnaast voor lange, hoge kasten. Zo heb je én opbergruimte én gebruik je de hoogte van de badkamer efficiënt. Laat indien mogelijk de vloer vrij, dat doet de ruimte weer groter lijken. Kies dus voor hangende, hoge kasten.

Tips voor een kleine én grote badkamer

Ook als je geen kleine badkamer hebt, kun je deze tips gebruiken om je badkamer ruimer te doen lijken én om de ruimte optimaal te benutten. Hoe heb jij jouw badkamer ingericht?

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter