Helemaal hip: een industriële look in de badkamer

Industriële badkamer

De badkamer lijkt altijd wel een plek te zijn die “vergeten” wordt als het gaat om trends. En dat is niet zo vreemd. Een badkamer moet natuurlijk jarenlang meegaan. Ieder jaar of iedere paar jaar meegaan met een nieuwe trend is bijna niet te doen. Toch is er een mogelijkheid. Als je basis goed is, kun je verder variëren wat je wilt. En dat biedt perspectieven!

Als de basis maar goed is

En de basis, dat zijn je tegels. Of je nu gaat voor strak wit, grijs of tegels in een bijzondere vorm, je kunt in de badkamer niet om je tegels heen. Door de basis wat neutraler te houden, kun je goed variëren met de aankleding van je badkamer. Kies vloertegels in een rustige kleur en kleed deze aan door er een mooie badmat op te leggen in de trend van dat seizoen. Zo zie je dat je al snel een compleet andere sfeer kunt creëren door alleen de accessoires aan te passen. De wandtegels bij www.douche-concurrent.nl zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en vormen. Ook hier geldt: hou het neutraal als je nu al weet dat je af en toe wat anders wilt.

Je sanitair is ook een basisitem

Je toilet en de wastafel ga je natuurlijk niet bij iedere trend vervangen, dat zou al te veel in de papieren lopen. Maar een nieuwe toiletbril is zo gekocht en kan de trend die je voor ogen hebt goed versterken. Een losse wastafel is wel zo handig. Je kunt er dan een wastafelmeubel onder plaatsen in de juiste sfeer. Dit is wel een wat duurdere aanpassing, maar de impact is dan ook groot.

Hoe creëer je een industriële look in je badkamer?

Als je gekozen hebt voor neutrale tegels, dan kun je een industriële look maken door de accessoires aan te passen. Kies eens voor zwart metalen haakjes, tandenborstelhouders en toiletgarnituur (wc-borstel, wc rolhouder, prullenbakje en zeeppompje). Door hier te kiezen voor stoer zwart metaal verander je direct de uitstraling van je complete badkamer. Ook een stoer houten rek voor je handdoeken en douchespullen versterkt deze look. En vergeet niet je handdoeken en washandjes. Dat roze is leuk in een romantische badkamer, in een industriële badkamer zul je meer richting grijs-, groen- of blauwtinten gaan.

Vergeet de planten niet!

Zet bovenop dat mooie rek een varen in een grote, stoere pot. Een plant kan al een groot verschil maken. Door een plant in je badkamer te zetten (of meerdere, dat kan natuurlijk ook) creëer je als vanzelf een warme sfeer. Let op: niet iedere plant kan zomaar in de badkamer gezet worden. Lees je hierover, voor je eraan begint, even goed in.

Een reactie op “Helemaal hip: een industriële look in de badkamer

  1. Suzanne zegt:

    Eens met dit artikel! Een badkamer is ook een plek waar je dagelijks van gebruik maakt. Deze moet dan zeker een relaxerend gevoel geven.

Laat een reactie achter