5 Redenen waarom jij een betonvloer moet hebben

Betonvloer eetkamer - © Coatingvloer

De betonvloer zie je steeds vaker langskomen. Zowel op foto’s in bekende tijdschriften, in woonprogramma’s op de televisie maar ook bij steeds meer mensen thuis die hun vloer via social delen. En dat heeft een reden… of eigenlijk 5 maar liefst! Je leest ze hier!

#1 Past bij vele interieur stijlen

De betonvloer past in diverse woonstijlen. Of je nu iemand bent die van de industriële look houdt, de moderne uitstraling of juist van een natuurlijk interieur, de betonvloer past hier perfect bij. Dat betekent dat je jouw woonkamer makkelijk qua stijl kunt ombouwen (mocht je dat wensen), maar ook dat de vloer bij anderen al snel in de smaak zal vallen. Ideaal als je jouw woning ooit wilt verkopen.

Betonvloer woonkamer - © Coatingvloer

#2 Makkelijk te onderhouden & schoon te maken

De betonvloer is eenvoudig schoon te maken. De stofzuiger erover, even dweilen en klaar. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig op de betonvloer. Overigens kun je wel vlekken in de betonvloer krijgen, maar dit is heel eenvoudig op te lossen. Je kunt kiezen voor een extra beschermlaag over je vloer en hiervoor zijn 3 verschillende opties:

  • De betonvloer voorzien van een laag natuurlijk olie
  • De betonvloer impregneren
  • De betonvloer coaten

Dus ga jij ook voor die fantastische betonvloer in huis, kies dan wel voor die extra beschermlaag. Zo kun je lang genieten van je prachtige vloer in betonlook! Meer over de mogelijkheden van de betonvloer en hoe je deze kunt beschermen, kun je lezen bij Coatingvloer.

#3 De trend van 2017, 2018 én 2019

De betonlook trend begon ongeveer eind 2017. En nu in 2019 is beton nog altijd ‘hot’. Niet enkel in accessoires zien we dit materiaal in het interieur terugkomen, maar ook steeds vaker als vloer. Naast dat het materiaal stoer, robuust en comfortabel is, is de betonkleur in bijna ieder interieur te combineren. Kies jij voor een betonnen vloer? Dan is jouw vloer sowieso de smaakmaker van 2019.

#4 Geschikt voor elke ruimte

Welke ruimte je in huis ook wilt voorzien van een betonvloer, beton is voor iedere ruimte geschikt. Denk aan een strakke badkamer met een mooie, stoere betonvloer. Of de woonkamer en eetkamer: stoer en neutraal. Of wat dacht je van de keuken? Een betonvloer is makkelijk te onderhouden en eenvoudig schoon te maken.

#5 Eenvoudig te combineren

Deze reden sluit natuurlijk direct aan bij #1 en #3, maar toch is deze reden belangrijk genoeg om apart te noemen. Beton is namelijk super eenvoudig, maar ook super mooi te combineren. Het is een natuurlijk kleur en een natuurlijk materiaal. Hierdoor past de betonvloer bijvoorbeeld uitstekend bij houten meubels en bij andere natuurlijk kleuren zoals verschillende tinten groen. De combinatie van grijs, wit, groen & hout geven je interieur een rustige uitstraling. En laten hout en olijfgroen/ mintgroen nou ook weer net 2 trends van 2019 zijn!

Betonvloer keuken - © Coatingvloer

Daarnaast kun je vloerverwarming onder de betonvloer aanleggen. Zo voelt de vloer ook lekker warm aan de voeten. Wil je ook meer warmte uitstralen, dan kun je de woonkamer, of slaapkamer aankleden met een gezellig hoogpolig vloerkleed. Dit zorgt voor een mooi contrast met de betonnen vloer en direct voor warmte in je interieur.

En… zien we jouw nieuwe betonnen vloer ook binnenkort langskomen op jouw social kanalen? Tag ons dan @woontrendz en gebruik de hashtag #woontrendzwaardig

Bron foto’s: © Coatingvloer.nl

Laat een reactie achter