Welke vloer moet je kiezen? Hier moet je aan denken

Laminaat vloer woonkamer

Hoe kies je nou de juiste vloer voor jouw woning? De juiste vloer kiezen kan verschillen per ruimte in je huis. bestaat je huis uit meerdere verdiepingen, dan kun je kiezen voor andere vloeren op elke verdieping. Of in een appartement voor verschillende type vloeren per ruimte. Wil je graag één geheel, dan kun je het beste kiezen voor een doorlopende vloer in alle ruimtes.

3 Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

1. In welke ruimte komt de vloer te liggen?

Zoals in de inleiding al aangegeven, is het goed om eerst te bepalen of je één dezelfde vloer door je hele woning wenst, of dat je voor verschillende type vloeren in verschillende ruimtes kiest. Bedenk wel dat elke ruimte andere eisen aan de vloer heeft. Zo moet de vloer in het toilet en de badkamer o.a. vochtbestendig zijn.

Houten laminaat vloer in badkamer

Daarnaast kan vloerbedekking in de slaapkamer fijn warm en zacht aan de voeten zijn, maar in de woonkamer is dit misschien weer minder praktisch. Kijk dus goed naar de eisen die een bepaalde ruimte aan de vloer stelt bij het kiezen van een nieuwe vloer.

2. Kleur en vorm

De kleur en het motief van de vloer kan veel bepalen in je interieur. Kies bijvoorbeeld niet voor een druk motief in een kleine ruimte of voor een donkere vloer. Dat maakt de ruimte extra klein lijken. Kies voor kleine ruimtes juist voor een lichte kleur vloer. Een licht vloer weerkaatst het licht wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Heb je juist een grote woonkamer of een woon-eetkamer, dan kun je wel voor een wat donkere kleur vloer kiezen. Kies in zo’n geval bijvoorbeeld voor een mooie warme houten kleur. Een wat donkere kleur zorgt dan voor meer geborgenheid, sfeer en warmte. Zorg dan wel voor een lichte kleur op de muren.

Baby kamer met laminaat vloer

3. Materiaal

Het materiaal van de vloer is ook een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe vloer. Kies je voor duurzaam materiaal of materiaal wat eenvoudig en snel schoon te maken is of juist voor weinig onderhoud? Heb je huisdieren of kleine kinderen, dan is vloerbedekking waarschijnlijk minder geschikt.

Denk ook aan het type verwarming in je huis. Heb je vloerverwarming, dan moet je hier een andere vloer voor kiezen dan wanneer je een openhaard of kachels in je woning hebt. Zo dien je ook rekening te houden met de isolatie van de vloer. En vergeet niet het type ondervloer. Woon je in een appartement, zorg dan voor een geluiddempende vloer!

Moderne woonkamer en keuken met houten vloer

Welke vloer kies jij?

Laminaat of parket is vaak verkrijgbaar met veel verschillende eigenschappen, waardoor dit het type vloer is die je in veel interieurs terug ziet komen. Daarnaast geeft houtkleur je interieur direct een warme en huiselijke sfeer. Andere alternatieven zijn een betonnen vloer, een stenen vloer of een gietvloer. Kies jij voor laminaat? Kijk dan eens naar het laminaat van Parket Direct. Hier vind je laminaat in werkelijk alle kleuren en diverse motieven!

Laat een reactie achter