Een vloerafwerking die elke ruimte visueel groter maakt

Woontrendz betonvloer

Zijn er bepaalde vloerafwerkingen die een ruimte echt groter laten lijken? Het belangrijkste is natuurlijk de kleur van je vloer. Hoe lichter van kleur, hoe groter een ruimte lijkt te zijn. Op een witte vloer zie je echter elk vuiltje, en misschien is dat ook weer niet de bedoeling.

De reflectie van licht (en dus ook de toetreding van daglicht) speelt een grote rol bij het visueel ruimer laten lijken van een ruimte. Eigenlijk zit je met twee tegengestelde wensen, want je wilt een vloer met een beetje karakter maar ook een afwerking die alles net een beetje groter laat zijn. Hoe deze twee wensen te verenigen?

Warme PU gietvloer

Het industriële ‘image’ van de gietvloer

Het moet echt je smaak zijn maar het bestaat, een vloer die én karakter heeft en licht uitstekend reflecteert. Kunststof gietvloeren mogen danwel een industrieel ‘image ’hebben, tegenwoordig zijn ze in alle kleuren van de regenboog en met een fraaie structuur aan te leggen over elke bestaande betonvloer. Ze zijn superdun, makkelijk in onderhoud maar, dat is zeker waar, niet al te goedkoop.

Het image klopt alleen niet meer, want tegenwoordig zijn gietvloerleveranciers zeer creatief in het aanbieden van producten die ook enige decoratie laten zien. De decoratieve structuur van gietvloeren wordt verkregen door banen te vormen in de vloer of juist gekleurde ‘flakes’ mee te nemen in de toplaag zodat de uiteindelijke afwerking meer een soort mozaïek vormt.

Hygiënische vloer in de keuken

Gietvloer mozaïek in de badkamer

Het grote voordeel van een gietvloer is dat deze grondig waterdicht kan worden gemaakt en over bestaand tegelwerk is aan te brengen. Dus al je én kleur én een strakke badkamervloer wilt hebben, dan biedt een gietvloer tal van mogelijkheden. Helemaal als je over een kleine badkamer beschikt, kan een gietvloer in combinatie met een strakke wandafwerking extra ruimte geven.

Visuele kwaliteit kost wel wat, dus bereid je goed voor

Je moet er wat voor over hebben. Een gietvloer is zeker niet goedkoop maar er bestaan grote verschillen in prijs tussen de verschillende soorten gietvloeren en de diverse leveranciers. Dus een breed onderzoek en het opvragen van minimaal drie tot vijf offertes is zeker de moeite waard.

Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden en vraag genoeg referenties op. En als het even kan, ga bij iemand in huis kijken die net een gietvloer van een bepaalde leverancier heeft laten aanleggen.

Gietvloer in de woonkamer

Welke gietvloer kiezen?

Voor woninginterieurs wordt meestal de polyurethaanvariant toegepast. Die biedt de meeste mogelijkheden in kleurstelling en decoratieve elementen. Je hebt gietvloeren in een betonlook tint maar ook in hele felle opvallende kleuren. Bovendien heeft polyurethaan de minste kans op verkleuring.

Dit artikel is een inspirerende samenwerking met www.g-vloeren.nl. We hebben geprobeerd de informatie zo neutraal en zo toegankelijk mogelijk weer te geven.

Laat een reactie achter